26.1.2020

Puiston focaccia

5 dl lämmintä vettä (n. 40°C)
25 g hiivaa
3 dl Tipo 00 -vehnäjauhoja
8 dl normaaleja, leivontakarkeita vehnäjauhoja
0,75 dl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
merisuolahiutaleita
 
Sekoita hiiva lämpimään veteen. Sekoita jauhot keskenään 
ja lisää noin puolet jauhoseoksesta veteen. Sekoita voimak-
kaasti ja jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön noin tunnin ajaksi.
 
Lisää taikinaan suola, sokeri, öljy sekä loput jauhoseoksesta ja vaivaa taikinaa n. 5 minuuttia, kunnes se on pehmeää ja tasaista. Peitä taikina ja anna sen kohota huoneenlämmössä jälleen noin tunnin ajan.
 
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille jauhotetuin käsin. Kohota focacciaa vielä 5-10 minuuttia ja pistele sormilla koloja sen pintaan. Voitele focaccia oliiviöljyllä, ripottele pinnalle merisuolahiutaleita ja paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
 
Focaccian voit tuunata mieleiseksesi lisäämällä esimerkiksi halkaistuja miniluumutomaatteja tai oliiveja.