4.1.2020

Pinjansiemen-jauheliha-kaalikääryleet

Neljälle

1                 valkokaali
400 g         naudan jauhelihaa
1                 sipuli
1                 kananmuna
100 g         pinjansiemeniä
2 dl            keitettyä riisiä
1 tl             timjamia
1 tl             rosmariinia
                   suolaa ja mustapippuria
                   siirappia
                   voita

Koverra kaalin kova kanta pois. Keitä kaali kypsäksi isossa kattilassa. Sekoita jauhelimassan raaka-aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Irroita kaalinlehdet kypsästä kaalista ja ohenna veitsellä paksuin lehti­ruodin kohta. Täytä kaalinlehdet siten, että noin 1-2 rkl jauhelihamassaa/lehti ja kääri lehti tämän jälkeen tiukaksi paketiksi ja asettele kääryleet vieriviereen voideltuun vuokaan. Kaada kääryleiden päälle siirappia ja muutama nokare voita.

Paista uunissa 175 asteessa 45 minuuttia.