27.12.2019

Pikkupavlovat

12 hengelle

4 kananmunan valkuaista
2 ½ dl sirosokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl maissitärkkelystä (maizena)
1 tl sitruunamehua

Täyte:
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
½ sitruunan kuoriraaste
2 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Hedelmiä, marjoja, tomusokeria, minttua, sitruunamelissaa

Lämmitä uuni 100 asteeseen. Aseta uunipelleille leivinpaperit. Piirrä lyijykynällä mukia apuna käyttäen 6-8 ympyrää kahdelle leivinpaperille. Erottele valkuaiset hyvin, yhtään keltuaista ei saa olla mukana. Vatkaa valkuaiset kuivassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Seoksen ollessa kiiltävää, lisää vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sihtaa maissitärkkelys joukkoon ja sekoita. Lusikoi tai pursota marenki pellille pieniksi pesiksi leivinpaperille piirrettyjen ympyröiden avulla. Paista marenkipesiä uunin alatasolla noin tunti. Anna marengin jäähtyä pellillä rauhassa.
 
Marenkipesien jäähtyessä vaahdota kerma. Lisää vaahtoon vaniljarahka, sokerit ja sitruunankuoriraaste. Sekoita tasaiseksi vaahdoksi. Täytä jäähtyneet marenkipesät juuri ennen tarjoilua. Pursota tai annostele kermatäyte marenkipesien syvennykseen. Asettele marjat tai hedelmäpalaset kauniisti täytteen päälle. Halutessasi kruunaa komeus tomusokeripilvellä.

Vinkki! Nämä tarjottavat sopivat myös keliaakikoille!