11.1.2020

Pihvi ja sinappikastike

Neljälle

Pihvit:

4 kpl à 170 g naudan
ulkofilee- tai sisäfileepihvejä
suolaa
mustapippuria
öljyä
voita

 

Sinappikastike:

2 ½ dl        kuohukermaa
1 rkl           soijakastiketta
2 rkl           vahvaa sinappia
1 tl             pippurisekoitusta
                   suolaa maun mukaan

Anna pihvien olla huoneenlämmössä ennen paistamista. Näin ne kypsyvät tasaisemmin, eikä pannu jäähdy liiaksi. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla ennen paistamista.

Kuumenna pannussa öljyä ja nokare voita. Pannu on riittävän kuuma, kun öljy väreilee sen pinnalla tai voi on hieman ruskistunut. Anna pihvien paistua rauhassa yhdeltä puolelta. Pihvejä ei tarvitse kääntää koko ajan. Käännä pihvit kun pihvin pintaan alkaa ilmestyä punaisia nestepilkkuja. Näin pihvi jää sisältä punertavaksi.

Kun pihvien pintaan alkaa taas ilmestyä punaista lihasnestettä, siirrä pihvit folion päälle. Kääräise pihvit löysästi folion sisään ja anna vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua. Jos haluat pihveistä kypsät, jatka kypsennystä kuumassa uunissa kunnes liha on haluamasi kypsyinen.

Valmista kastike paistinpannussa, jossa paistoit pihvit. Älä pese pannua jotta saat kastikkeeseen kaiken maun mukaan. Kaada kerma pannuun, lisää mausteet ja kuumenna sekoittaen.

Tarjoa itse tehtyjen ranskalaisten kera.