20.12.2019

Pastel de nata - Makeat pikkupiiraat

noin 25 kpl

600 g valmista lehtitaikinaa (iso levy)
5 dl maitoa
1 sitruunan kuori
1 kanelitanko
1 dl vehnäjauhoja
6 dl sokeria
2 ½ dl vettä
7 kananmunan keltuaista

 

Avaa lehtitaikinalevy ja kierrä se pitkältä sivulta tiukaksi rullaksi. Leikkaa taikinarulla viipaleiksi, joiden paksuus on n. 1 cm. Voitele irralliset pienet piirakkamuotit tai muffinssipelti. Laita taikinaviipale vuoan pohjalle. Painele viipale peukaloilla keskeltä kohti reunoja niin, että pohja jää mahdollisimman ohueksi ja taikina jää paksummaksi reunoilta. Laita kylmään odottamaan täytteen valmistumista.

Sekoita jauhot ja 2 dl maitoa tasaiseksi. Laita loppu maito, kanelitanko ja raastettu sitruunankuori kattilaan ja kuumenna. Kun seos kiehuu, lisää jauho-maitoseos ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen. Kiehauta koko ajan sekoittaen ja nosta pois liedeltä.

Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa kiehuvaksi ja anna kiehua täsmälleen kolme minuuttia. Lisää kuuma sokerisiirappi ohuena nauhana maitoseokseen koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Siivilöi ja anna jäähtyä täysin kylmäksi.

Lisää munankeltuaiset massaan voimakkaasti sekoittaen. Ota taikina–muotit kylmästä ja täytä ne massalla. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Täyte saa olla hytisevää, kun otat leivonnaiset uunista. Ripottele pinnalle tomusokeria tai kanelia ennen tarjoilua. Maistuvat lämpiminä tai kylminä.