14.1.2020

Pastasalaatti

yhdelle-kahdelle

Tee huomista lounasta varten ruokaisa salaatti! Voit syödä salaatin kuumana saman tien, mutta jätä silloin salaatin lehdet erillään tarjottavaksi.

1 rs tuoretta täytepastaa (esim. ilmakuivattu kinkku -tortelloneja)
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 1 l erilaisia salaatteja tai valmis salaattisekoituspussi
1 pallo tuoretta mozzarellaa
basilikan lehtiä koristeeksi

Kastike:
½ dl öljyä aurinkokuivatuista tomaateista
2 rkl valkoviinietikkaa
n. 10 basilikan lehteä
½ tl suolaa
mustapippuria

Valmista salaatinkastike isossa kulhossa sekoittamalla öljy, valkoviini­etikka, ohueksi suikaloitu basilika, suola sekä ripaus mustapippuria keskenään. Suikaloi aurinkokuivattu tomaatti joukkoon.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta huolellisesti ja kaada kulhoon kastikkeen päälle. Sekoita ja anna jäähtyä.

Revi salaatit laakean kulhon pohjalle. Laita jäähtyneet ja marinoidut pastat sekä suupaloiksi revitty mozzarella salaatin päälle ja koristele basilikan lehdillä.