29.3.2020

Pääsiäismunakakku

15 hengelle
 
Pohja:
250 g domino-keksejä
50 g voita
 
Täyte:
4 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g maitosuklaata
150 g tummaa suklaa
 
Koristeeksi:
Erikokoisia pääsiäismunasuklaita ja -karkkeja
 
Ota vispikerma ja tuorejuusto huoneenlämpöön. Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit. Sulata voi mikrossa. Kaada keksimurut ja sula voi kulhoon ja sekoita. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. 
 
Sulata paloitellut suklaat varovasti mikrossa kymmenen sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen. Anna suklaasulan jäähtyä. Notkista tuorejuusto. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Kääntele jäähtynyt suklaa vähän kerrallaan huoneenlämpöisen kerman sekaan. Vaahto menee helposti rakeiseksi, jos kerma on kylmempää kuin suklaa! Kääntele suklaa-kermavaahto nuolijalla varovasti tuorejuustoseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli.  
 
Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta se tarjoiluastiaan. Asettele erikokoisia pääsiäismunia kauniisti kakun päälle.
 
Vinkki: Tarjoa tuhdin suklaakakun kaverina tummapaahtoista kahvia! 
 
Huom! Ei tarvitse liivatetta, suklaa hyydyttää kakun.