30.12.2019

Nachopelti, guacamole ja Pico de Gallo

neljälle
 
300 g naudan jauhelihaa
½ ps fajita-mausteseosta
150 g pakastepapuja
1 punasipuli ohuina siivuina
½ rskirsikkatomaattia puolitettuina
200 g maissilastuja
1 suippopaprika viipaloituna
1 chili viipaloituna
150 g cheddarjuustoraastetta
1 ruukku korianteria
 
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta jauheliha fajitasmausteella. Lisää jauhelihan joukkoon sulatetut pavut. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja lado puolet maissilastuista pellille. Lisää maissilastujen päälle jauheliha, tomaatti-, sipuli- ja chiliviipaleet. Ripottele päälle loput maissilastut ja juustoraastetta. 
 
Paista uunissa noin 10–15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä. Ripottele pinnalle korianterisilppua. Tarjoile Pico de Gallon ja guacamolen kanssa.
 
 

Guacamole

½ chili
2 avokadoa
1 limen mehu
suolaa
mustapippuria
 
Kuutioi chili. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra puolikkaat lusikalla. Murskaa avokadot kulhossa lusikalla tai haarukalla karkeaksi soseeksi. Mausta limemehulla, suolalla ja mustapippurilla.
 
 

Pico de Gallo

3 kypsää tomaattia
1 punasipuli
1 rkl jalapenoa tai tuoretta chiliä
1 ruukku korianteria
½ limen mehu
 
Kuutioi tomaatit ja valuta niitä hetki lävikössä. Kuutioi punasipuli ja jalapeno tai chili pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Sekoita raaka-aineet kulhossa. Purista joukkoon limen mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 15 min ennen tarjoilua.