18.3.2020

Mangorahkapiirakka

Pohja:                                                     

150 g voita tai margariinia

1 dl sokeria                                             

1 muna

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kauraleseitä

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Täyte:

500 g maitorahkaa

2 munaa

2 tl vaniljasokeria

1 dl sokeria

125 g mangososetta (vauvansose)   

                                                            

Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan (n.25 cm) pohjalle ja reunoille. Voit laittaa leivinpaperin pohjan päälle ja sen päälle esim. kuivattuja herneitä estämään reunojen valumisen alas. Esipaista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Pohjan paistuessa sekoita maitorahka, munat ja sokerit keskenään. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. "Roiski" mangososetta rahkan päälle ja vetele veitsellä marmorikuviota mangososeesta. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä. Anna piirakan jäähtyä.