18.1.2020

Laskiaispullakakku

10 hengelle
 
Pullataikina:
25 g hiivaa
2 dl maitoa
1 kananmuna 
0,75 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
50 g margariinia
 
Voiteluun:
1 kananmuna
mantelirouhetta ja raesokeria päälle
 
Täyte ja koristelu:
2 dl vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria
2 dl mansikkahilloa
 
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sulata hiiva maitoon kulhossa. Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja suola taikinaan. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan taikinaa alustaen. Vaivaamisen loppuvaiheessa lisää hieman sulanut margariini. Taikina on valmista kun se on kimmoisaa ja irtoaa sormista. Kohota taikinaa vedottomassa lämpimässä paikassa tunnin ajan. 
 
Kumoa taikina jauhotetulle alustalla ja leivo se isoksi pyöreäksi pullaksi. Nosta taikina voideltuun irtopohjavuokaan (24 cm), jossa on leivinpaperi pohjalla. Kohota pullaa vielä puoli tuntia. Voitele kohonnut pullakakku kananmunalla, halutessasi laita mantelilastuja tai raesokeria pullan päälle. 
 
Laita vuoka uuniin 225 asteeseen noin 20 minuutiksi. Jäähdytä kakku rauhassa. Täytä kakku vasta täysin jäähtyneenä!
 
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Laita pullakakku tarjoilualustan päälle. Levitä pohjan päälle hillo. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla, yhdistä rahka vaahtoon. Levitä kermavaahto kakun päälle ja nosta kansi päälle. Koristele kakku tomusokerilla.
 
Vinkki! Leikkaa kakku palasiin ennen täyttöä, helpottaa kakun leikkaamista!