24.8.2019

Kyllikin mokkakakku

Tämä resepti on päätynyt käsiini nyt jo edesmenneen anoppini reseptivihkon kätköistä. Nykyään vaalimme mummun muistoa valmistamalla hänen reseptinsä mukaista mokkakakkua yhdessä lasten kanssa.  Virva Holmala
 
Kakkupohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa
 
Kuorrute:
3 ½ dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
4 rkl voita sulatettuna
2 rkl kahvia
nonparelleja koristeluun
 
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseosta siivilän läpi, sulatettua voita ja maitoa vuorotellen sokeri-munavaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada noin 26 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.
 
Kuumenna ja sekoita kuorrutteen aineet kattilassa ja lisää juuri uunista tulleen pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Anna jäähtyä ja tarjoile.