18.2.2020

Koskenlaskija-jauheliha-makaronilaatikko

400 g (1 ps) makaronia
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 rkl öljyä paistamiseen
1 pkt Koskenlaskija voimakas -sulatejuustoa
1 l vettä
150 g juustoraastetta
1 tl suolaa (tai oman maun mukaan)
1 tl mustapippuria (tai oman maun mukaan)
mausteita (esim. paprikajauhe, chilijauhe, timjami, oregano ym.)
 
Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää sipuli ja jauheliha ja ruskista kypsäksi. Mausta seos. Kaada makaronit raakoina vuokaan ja sekoita joukkoon jauheliha-sipuliseos. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja paloittele Koskenlaskija joukkoon. Keitä niin kauan, että Koskenlaskija on sulanut kokonaan. Kaada seos vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa (kiertoilmauuni 180 astetta) ensin 30 min, lisää sen jälkeen päälle juustoraaste ja paista vielä 10 min.
 
Vinkki: Kokeile myös muita Koskenlaskija-sulatejuustoja!