11.2.2020

Juusto-sipulipiirakka

1 pkt valmista piirakkataikinaa
5 isoa sipulia
1 rkl öljyä
1 tl sokeria
1 tl kuivattua timjamia
½ tl mustapippuria
2 dl kuohukermaa
3 dl emmentaljuustoa raastettuna
2 kananmunaa

Kauli piirakkataikina leivinpaperin päällä pyöreäksi noin puoli senttiä paksuksi levyksi. Nosta taikina paperin kanssa irtopohjavuokaan (Ø 26 cm) ja painele se tiukasti kulmiin ja reunoille. Nosta vuoka kylmään.

Kuori, halkaise ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuleita öljyssä noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja mausteet sekä kerma. Hauduta sipuliseosta miedolla lämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet ja kerma on kiehunut kasaan. Anna seoksen jäähtyä noin puoli tuntia ja lisää juustoraaste sekä kananmunat. Kaada seos piirakkapohjan päälle.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 45–50 minuuttia.