18.12.2019

Joulun suklaakonvehtikakku

Pohja:
150 g margariinia
100 g maitosuklaata
4 kananmunaa
2,5 dl vettä
1 dl rypsiöljyä
150 g ranskankermaa
1,5 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 rkl vaniljasokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl piparimaustetta

Sulata margariini ja suklaa mikrossa varovasti. Kaada margariini-suklaaseos isoon kulhoon. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen. Lisää vesi, öljy ja ranskankerma joukkoon. Lisää sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan ja sekoita nopeasti taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Anna pohjan jäähtyä.

Kostutus:
2 dl maitoa
1 rkl vaniljasokeria

Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
200 g mustikka- tai vadelmahilloa

Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vispaa kerma vaahdoksi. Yhdistä suklaasula varovasti huoneenlämpöiseen tuorejuustoon. Lisää vispattua kermaa vähän kerrallaan suklaa-tuorejuusto seokseen. Laita valmis vaahto hetkeksi kylmään. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Aseta alin kerros tarjoilulautaselle ja kostuta vaniljamaidolla, levitä hilloa pohjalle, sitten suklaavaahtoa. Jatka näin kunnes päällimmäisenä on viimeinen pohja. Levitä loput hillosta pohjan päälle. Nosta kakku hetkeksi kylmään. Tee kuorrute.

Suklaakuorrrute:
1 dl kuohukermaa
150 g maitosuklaata
10 g voita

Konvehteja

Sulata paloiteltu suklaa varovasti mikrossa. Lämmitä kerma kattilassa lämpöiseksi, ei kiehuvaksi. Ota lämmin kermakattila pois levyltä. Lisää sulanut suklaa ja nokare voita kermaan ja sekoita tasaiseksi. Anna hieman jäähtyä ja levitä sitten kakun päälle, niin että kakun sivuille valuu hieman. Asettele suklaakonvehteja kakun päälle koristeeksi. Tarjoa tummapaahtoisen kahvin kera.