9.1.2020

Härkispiirakka

Pohja:

0,75 dl       tattarihiutaleita
2 dl            kasvislientä (2 dl vettä ja ½ kasvisliemikuutio)
3 rkl           pellavansiemenrouhetta
0,75 dl       vettä
2 dl            tattarijauhoja
1 rkl           rypsiöljyä
1                 kananmuna
                   suolaa maun mukaan

Keitä tattarihiutaleet kasvisliemessä ja anna jäähtyä. Turvota pellavansiemenrouhe vedessä. Sekoita tattarijauho, öljy ja kananmuna. Yhdistä siihen jäähtynyt tattarimassa ja turvonnut pellavarouhe. Lisää suolaa maun mukaan. Painele taikina voideltuun uunivuokaan (halkaisija 27 cm). Esipaista 175 asteessa 15–20 minuuttia.

 

Täyte:

1                 sipuli
2                 valkosipulin kynttä
1 pkt          Härkistä
1 prk          tomaattimurskaa
2 rkl           voita
2 dl            kermaa
2                 kananmunaa
½                sitruunan mehu
1                 pieni puntti persiljaa
                   suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Kuullota pilkottuja sipuleita ja Härkistä muutama minuutti voissa. Yhdistä tämän jälkeen kaikki täytteen raaka-aineet keskenään. Laita massa esipaistetun piirakkapohjan päälle ja jatka paistamista 30 minuuttia.

Vinkki: Voit jauhaa tehosekoittimella tattarihiutaleista tattarijauhoa.