5.2.2018

Osuuskaupan tiedote 05.02.2018

Jukolan Osuuskaupan tulostiedote vuodelta 2017

Jukolan Osuuskaupan tulostiedote vuodelta 2017

Jukolan Osuuskaupan vuoden 2017 verollinen myynti oli hieman edellisvuotta parempi, ja tulos puolestaan jousti hintojen halpuuttamisen ja ison marketinvestoinnin myötä.

 

Kauppa kävi loppuvuodesta hyvin

Jukolan vuoden 2017 verollinen myynti oli yhteensä 50,8 miljoonaa euroa, joka oli 2,1% eli 1,0 miljoona euroa edellisvuotta parempi. Alkuvuodesta Jukolan kokonaismyynti oli vielä miinuksella edellisvuoteen verrattuna, mutta käänne tapahtui kesän jälkeen. Tähän vaikuttivat ennen kaikkea useammat markkinassa tapahtuneet kilpailijamuutokset; Rautavaaran Siwa lopetti toimintansa maaliskuussa, Valtimon K-market lopetti elokuussa ja Nurmeksen Teboil syyskuussa. Jukolassa päivittäistavarakauppa kasvoi 2,7% sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppa kasvoi 4,9%. Rautakauppa- ja ravintolamyynti olivat hieman edellisvuotta pienemmät.

Jukolan vuoden 2017 operatiivinen tulos oli 0,9 miljoonaa euroa, ollen edellistä vuotta 0,1 miljoonaa euroa pienempi. Tuloskehityksen taustalla on merkittävät hintapanokset sekä erityisesti Juuan uuden marketin avauskulut.

Neljä miljoonaa euroa maksanut uusi S-market Juuka on Jukolan historian suurimpia investointeja. Täysin uusi S-market avasi ovensa ABC:n yhteydessä marraskuussa. Myös Valtimolla tehtiin S-marketin pienempi kalusteuudistus, joka valmistui syyskuun lopussa.

Asiakasomistajien määrä edellisvuoden tasossa

Jukolan Osuuskaupalla oli vuoden lopussa 7791 asiakasomistajaa. Uusia jäseniä liittyi 370 henkilöä lisää. Asiakasomistajille maksettiin vuonna 2017 Bonusta ja maksutapaetua yhteensä 1,2 miljoonaa euroa.

Yhteistyön ja työllistämisen merkitys korostuu

Osuuskaupan toiminta-ajatuksen mukaisesti yrityksen tuloseurot jäävät omalle toimialueelle omistajien hyväksi. Jukolan verolliset ostot tavarantoimittajilta ja erilaisilta palveluntuottajilta omalta toimialueelta sekä Pohjois-Karjalan maakunnasta olivat yhteensä noin 6,1 miljoonaa euroa.

Paljon kokoaikaisia työntekijöitä 

Henkilökunnan määrä oli vuoden lopussa 150 ollen suunnilleen edellisen vuoden tasossa.

Jukolan Osuuskauppa osallistui alueen nuorten työllistämiseen palkkaamalla liki sata kausityöntekijää, joista kuutisenkymmentä oli nuoria ensimmäistä kertaa työelämään tutustujia.

Palvelualalla työsuhteet ovat tyypillisesti osa-aikaisia erittäin vaihtelevasta kysynnästä johtuen. Jukolan Osuuskauppa on kuitenkin pystynyt tarjoamaan liki puolelle henkilökunnastaan kokoaikaisen työsuhteen, mikä on poikkeuksellisen suuri osuus alalla.

Jukolan Vuoden työryhmäksi vuodelta 2017 on valittu Nurmeksen S-Rauta, joka onnistui toiminnassaan kokonaisuudessaan hyvin. Yksikön taloudellisen tuloksen kehitys, asiakkailta saadut arviot

Uutinen koskee toimipaikkoja:
S-market
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun S-market toimipaikkoja:
Sale
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Sale toimipaikkoja:
ABC-liikennemyymälät
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun ABC-liikennemyymälät toimipaikkoja:
Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki toimipaikkoja:
Muut liikennemyymälät
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Muut liikennemyymälät toimipaikkoja:
Muut ruokaravintolat
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Muut ruokaravintolat toimipaikkoja:
Muut toimipaikat
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Muut toimipaikat toimipaikkoja:
ABC CarWash
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun ABC CarWash toimipaikkoja:
LähiTapiola
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun LähiTapiola toimipaikkoja:
S-Rauta
Kaikki toimipaikat
Uutinen koskee ketjun S-Rauta toimipaikkoja: