Virtaa sähköautoon

Tuemme sähköautoilua tarjoamalla latauspisteitä niin liikenneasemilla kuin myymälöiden yhteydessä. Lisäksi Prisma Viikissä on sähköauton vuokrauspalvelun lataus-asema.

Sähköauton "tankkaaminen" käy näppärästi ja sen sijaan, että viettäisit minuutteja tankkauspisteellä, käytät hetkisen johdon kiinnittämiseen ja annat sähköauton latautua pistäytyessäsi kahvilla tai ostoksilla.

Nihtisillan, Hyvinkään Ilolan ja Pohjois-Tapiolan ABC:n pikalatauspisteissä on AC-latausmahdollisuus yhtä aikaa DC-latauksen kanssa. AC-latauksen hinta on 0,10€/min ja DC-latauksen hinta on 0,20€/min. Myymälöiden ns. peruslatauspisteillä lataaminen on maksutonta. 

Pikalatauspisteen maksamisen voi tehdä kolmella eri tavalla:

SMS:llä maksamisessa asiakas lähettää laitteeseen teipatun ohjeistuksen mukaisen viestin Fortum Charge&Driven palvelunumeroon 16313. Käyttö ei vaadi rekisteröitymistä.

RFID:llä maksaminen edellyttää asiakkaan ennakkorekisteröitymistä htpp://avain.chargedrive.fi jolloin asiakkaalle lähetetään RFID avaimenperä. Avaimenperän saatuaan asiakas liittää Fortum Charge&Drive asiakkaan omilla kotisivuilla avaimenperään luottokortin (Master, Visa, Visa electron). Tämän jälkeen avaimenperä aktivoituun automaattisesti käyttöön.

Kolmas vaihtoehto on applikaatio, joka on käyttöjärjestelmäriippumaton ja toimii kaikissa laitteissa, joissa on uudehko internet -selain. Se toimii samassa osoitteessa kuin karttasovellus http://map.chargedrive.com, josta näkee pisteiden sijainnit, tilatiedot, käytettävissä olevat pistokkeet sekä saa opastuksen paikalle. Applikaation avulla latauksen voi käynnistää niin rekisteröitymätön kuin rekisteröitynytkin käyttäjä. Rekisteröitymätön joutuu syöttämään luottokorttitiedot aina ennen lataustapahtumaa, kun rekisteröitynyt voi suoraan kuvakkeesta käynnistää latauksen.

Satunnainen autoilija

Jos tarvitset autoa silloin tällöin tai vaikka vain satunnaisesti viikonlopuiksi ja haluat välttyä oman auton kustannuksilta sekä ylläpidolta voi ratkaisusi olla EkoRentin sähköauto. Silloin maksat ainoastaan siitä ajasta, jonka autoa käytät. Samalla voi pienentää liikkumisesta koituvia CO2 – päästöjä. Palveluun rekisteröitymiseen netissä tarvitaan ajokortti ja pankki- tai luottokortti. Sovelluksesta näkee lähinnä vapaana olevan auton ja varaus käy ketterästi.Yksi EkoRent-latausasema löytyy Prisma Viikistä.

Meillä voit ladata sähköautosi:

Pikalatauspisteet:Vastuullisuus_sähköauton latauspiste

ABC Nihtisilta (Nihtisilta 4, 02630 Espoo)

ABC Hyvinkää (Peltokuumolantie 2, 05800 Hyvinkää)

ABC Deli Ilola (Koivukylänväylä 66, 01390 Vantaa)

ABC Deli Pohjois-Tapiola (Kalevalantie 3, 02100 Espoo)

Peruslatauspisteet:

Prisma Kaari Kannelmäki (Kantelettarentie 1, 00420 Helsinki)

MyymäläopastePrisma Hyvinkää (Torikatu 9, 05800 Hyvinkää)

Prisma Itäkeskus (Vanhanlinnantie 1, 00900 Helsinki)

Prisma Järvenpää (Rantakatu 5, 04400 Järvenpää)

Prisma Kerava (Kauppakaari 2, 04200 Kerava)

Prisma Malmi (Malmin Kauppatie 18, 00700 Helsinki)

Prisma Olari (Komeetankatu 2, 02210 Espoo)

Prisma Tikkurila (Unikkotie 123, 01300 Vantaa)

Prisma Viikki (Viikintori 3, 00790 Helsinki)

S-market Nihtisilta (Kutojantie 1, 02630 Espoo)

S-market Saunalahti (Magneettikatu 2, 02230 Espoo)

Voit ladata sähköautosi myös asioidessasi Prisma Iso Omenassa, Jumbossa ja Sellossa. Latauspisteet löytyvät kauppakeskusten parkkihalleista.

Lisätietoja

Pikalatausta on tarjolla myös muualla Suomessa ABC-asemilla. Tarkista verkosto ja lisätiedot pikalautauksesta täältä.

Kaikki Suomen julkiset sähköautojen latauspisteet löytyvät http://sahkoinenliikenne.fi/latauspisteet/

Kiinnostaako sähköautoilu? Lataa tästä Sähköauton ostajan opas.

Onko sähköauton vuokrauspalvelu sinun juttusi? Lisää informaatiota: www.ekorent.fi

Tiesitkö, että

  •        Suomessa oli syyskuussa 2017 ladattavia sähköautoja 1 289 ja ladattavia hybridiautoja 4 593.

 

Vastuullisuus_blogi