Vastuullinen hankinta

Uusmaalaista ruokaa, luomua ja vegaanisia vaihtoehtoja

Suuri osa myymistämme tuotteista on valmistettu Uudellamaalla. Esimerkiksi myymistämme leivistä on Uudellamaalla - hyvinkin erikokoisissa leipomoissa - leivottu lähes kolmannes. Kesällä ja syksyllä myymälöiden valikoimaa rikastuttavat liki 20 eri viljelijän Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa tuottamat puutarhamarjat, omenat ja avomaanvihannekset. Lyhyet kuljetusmatkat takaavat tuotteiden tuoreuden ja vähentävät kuljetuksesta aiheutuvia päästöjä. Paikallisen ruokatuotannon tukeminen myös edistää alueen työllisyyttä ja mahdollistaa luontevan yhteistyön meidän ja toimittajien välille. Asiakkaiden toiveet on helppo viestittää tuottajalle. 

Luomutuotteiden valikoimaa on kasvatettu viime vuosina kaikissa myymäläketjuissa. Jo keskikokoisesta S-marketista löytyy luomutuotteita noin 500 kappaletta ja suuremmista myymälöistä selvästi enemmän, jopa 900 tuotetta. Luomutuotteiden löytämistä helpottaa hintaopasteen yhteyteen kiinnitetty luomumerkki. 

Ilmastonmuutos puhuttaa ja ympäristön, ihmisten ja eläinten hyvinvointi kiinnostaa, mikä näkyy muun muassa täysin vegaanisen ruoan kysynnän kasvuna.  Tämä on kannustanut meitä tuomaan rohkeasti tarjolle ajan hengen mukaisesti uusia vaihtoehtoja ravintoloidemme ruoka- ja juomalistoille. HOK-Elannon ruokaravintoloissa saa yhä useammin vegaaniruoan rinnalle myös vegaanisen viinin. Mm. uudistetun Chico'sin viinilistalla on vegaaninen vaihtoehto sekä puna- että valkoviineissä.  Alkoholittomien juomien joukosta löytyy näyttäviä ja monipuolisten makumaailmojen mocktaileja.  Luomun osuus on HOK-Elannon ruokaravintoloiden viinilistoilla ollut 20 prosenttia vuodesta 2018. 

Vain kestävistä kalakannoista pyydettyä kalaa

S-ryhmässä myytävien kalatuotteiden hankintaa ja valikoimia koskevien kestävän kalastuksen kriteerien perusperiaate on, että päivittäistavarakaupan ja ravintoloiden valikoimiin ei hyväksytä kaloja uhanalaisista, vaarantuneista tai ylikalastuksen kohteena olevista kalakannoista. S-ryhmä ei hyväksy ympäristölle haitallisten kalastustapojen – kuten dynamiitin tai myrkyllisten aineiden – käyttöä.
S-ryhmän päivittäistavarakaupan kalatuotteiden valikoimaa koskevat vastuullisuuslinjaukset kattaavat seuraavat tuotealueet:

  • Tuore kala (sis.äyriäiset ja mäti)
  • Tuoreet kalavalmisteet (sis.äyriäiset ja mäti)
  • Kalapakasteet (sis.äyriäiset ja mäti)
  • Kalasäilykkeet (sis.äyriäiset ja mäti)
  • Terveystuotteet
  • Lemmikkieläinten ruuat

Pyyntialue ja tuotantomenetelmä ovat näkyvissä aina myymälän kalataululla.

Vastuullinen luonnollisuus

Ympäristönäkökulmia on otettu mukaan myös muissa tuoteryhmissä. Esimerkiksi Sokoksen kehittämän We Care Icon -värikosmetiikkasarjan suunnittelussa ja tuotekehityksessä on kiinnitetty erityistä huomioita tuotteiden koko elinkaarta koskeviin ympäristövaikutuksiin. Tuotteita ei pakata erillisiin kartonkipakkauksiin ja kierrätysmuovia hyödynnetään pakkauksissa aina kun mahdollista. We Care Icon on yksinmyynnissä kaikissa Sokoksissa ja Emotioneissa.

Luotettava kumppani

Olemme tilaajavastuu.fi -palvelun määrittelemä Luotettava Kumppani. Palvelusta on saatavilla tilaajavastuuraportit, jotka osoittavat meidän hoitavan lakisääteiset velvoitteemme aina asianmukaisesti.

Lisätietoja voit lukea tilaajavastuu.fi -sivustolta.