Pakkaukset suojaavat tuotteita

Oikeanlainen pakkaus säästää tuotetta kuljetuksen kolhuilta, valoilta ja epämiellyttäviltä hajuilta ja mauilta. Esimerkiksi kotimaisen kurkun pakkaaminen muovikuoreen saattaa tuntua haaskaukselta, mutta siihenkin on hyvä syy: kurkku sisältää paljon vettä, joka alkaa haihtua välittömästi poimimisen jälkeen. Pakkaus suojaa kurkkua nahistumiselta ja se säilyy hyvälaatuisena pidempään.

Pakkaukset ovat kuluttajille näkyvin osa tuotannon ympäristövaikutuksista, sillä kotitalouden jätteistä iso osa koostuu tuotepakkauksista. Pakkausten osuus ympäristövaikutuksista on kuitenkin pieni, kun sitä verrataan vaikkapa veden- tai energiankulutukseen

Tuotteen suojaamisen lisäksi pakkaus antaa tietoa kuluttajalle. Pakkausmerkintöjen perusteella voit tehdä arvoihisi täsmääviä valintoja ja vaikuttaa ostokäyttäytymiselläsi.

Tärkeintä on ostaa omiin tarpeisiinsa sopivan kokoinen pakkaus, jotta ruokaa ei tarvitse heittää roskiin. Omaa ympäristökuormitustasi voit pienentää kierrättämällä pakkaukset vaikka kauppareissun yhteydessä.