Pakkaukset suojaavat tuotteita

Oikeanlainen pakkaus säästää tuotetta kuljetuksen kolhuilta, valoilta ja epämiellyttäviltä hajuilta ja mauilta. Esimerkiksi kotimaisen kurkun pakkaaminen muovikuoreen saattaa tuntua haaskaukselta, mutta siihenkin on hyvä syy: kurkku sisältää paljon vettä, joka alkaa haihtua välittömästi poimimisen jälkeen. Pakkaus suojaa kurkkua nahistumiselta ja se säilyy hyvälaatuisena pidempään.

Pakkaukset ovat kuluttajille näkyvin osa tuotannon ympäristövaikutuksista, sillä kotitalouden jätteistä iso osa koostuu tuotepakkauksista. Pakkausten osuus ympäristövaikutuksista on kuitenkin pieni, kun sitä verrataan vaikkapa veden- tai energiankulutukseen

HOK-Elanto osana S-ryhmää on päättänyt osana muovilinjaustaan, että oma merkki -tuotteidemme pakkaukset ovat 100-prosenttisesti kierrätettäviä vuoden 2022 loppuun mennessä. Lisäämme myös oma merkki -pakkauksiin kierrätystä helpottavat selkokieliset lajitteluohjeet. Kun pakkaukset ovat täysin kierrätettäviä, voidaan niitä käyttää yhä uudelleen uusien tuotteiden ja pakkauksien valmistuksessa.

Pääkaupunkiseudun muovikierrätyspisteiden lukumäärän lisääntyessä, parantuu myös kuluttajien mahdollisuus kierrättää muovi muiden pakkausmateriaalien ohella. Tämän ohella lisäämme uusiutuvista ja kierrätettävistä raaka-aineista valmistettuja pakkauksia ja tutkimme mahdollisuuksia vähentää pakkausmateriaalien määrää ilman, että tuotteiden laatu kärsii.