Nuorille töitä

Monelle nuorelle HOK-Elanto on ensimmäinen kosketus työelämään. Vakinaisesta henkilökunnastamme noin kolmannes on alle 25-vuotiaita. Teemme aktiivista yhteistyötä oppilaitosten kanssa, ja olemme mukana alan tutkintojen kehittämistyössä. Vuonna 2017 palkkasimme noin 2000 kesätyöntekijää ja -harjoittelijaa.

Oppisopimus ja tutkinto työtä tekemällä

Oppisopimuskoulutus tarjoaa mainion mahdollisuuden valmistua ammattiin nuorille, jotka haluavat oppia käytännönläheisesti. Opiskelu tapahtuu pääosin työssä oppimisen kautta HOK-Elannon myymälöissä ja ravintoloissa, ja teoriaa opiskellaan toisen asteen oppilaitoksissa.

Perinteisen oppisopimuskoulutuksen lisäksi meillä on oma räätälöity Tutkinto työtä tekemällä -malli, joka on kehitetty yhteistyössä Kauppiaitten kauppaoppilaitoksen kanssa. Opiskelija on kirjoilla kauppaoppilaitoksessa ja opiskelee ensimmäisen vuoden teoriaa tavalliseen tapaan. Toisena ja kolmantena vuonna koulun penkillä istutaan kahtena päivänä viikossa ja HOK-Elannon myymälöissä työskennellään kolmena päivänä. Työpäiviltä opiskelija saa normaalin palkan. Tutkinto työtä tekemällä -mallissa on monta porkkanaa: opiskelurahat tienataan osana opintoja, ja niiden päättyessä opiskelija on pätevöitynyt myyjäksi, ja kädessä ovat sekä merkonomin tutkintotodistus että työsopimus.