Nuorille töitä

Monelle nuorelle HOK-Elanto on ensimmäinen kosketus työelämään. Vakinaisesta henkilökunnastamme noin kolmannes on alle 25-vuotiaita. Teemme aktiivista yhteistyötä oppilaitosten kanssa, ja olemme mukana alan tutkintojen kehittämistyössä. Tänä kesänä palkkaamme noin 2000 kesätyöntekijää ja -harjoittelijaa.

Oppisopimus ja tutkinto työtä tekemällä

Oppisopimuskoulutus tarjoaa mainion mahdollisuuden valmistua ammattiin nuorille, jotka haluavat oppia käytännönläheisesti. Opiskelu tapahtuu pääosin työssä oppimisen kautta HOK-Elannon myymälöissä ja ravintoloissa, ja teoriaa opiskellaan toisen asteen oppilaitoksissa.

Perinteisen oppisopimuskoulutuksen lisäksi meillä on oma räätälöity Tutkinto työtä tekemällä -malli, joka on kehitetty yhteistyössä Kauppiaitten kauppaoppilaitoksen kanssa. Opiskelija on kirjoilla kauppaoppilaitoksessa ja opiskelee ensimmäisen vuoden teoriaa tavalliseen tapaan. Toisena ja kolmantena vuonna koulun penkillä istutaan kahtena päivänä viikossa ja HOK-Elannon myymälöissä työskennellään kolmena päivänä. Työpäiviltä opiskelija saa normaalin palkan. Tutkinto työtä tekemällä -mallissa on monta porkkanaa: opiskelurahat tienataan osana opintoja, ja niiden päättyessä opiskelija on pätevöitynyt myyjäksi, ja kädessä ovat sekä merkonomin tutkintotodistus että työsopimus.

Alepan nuorisokurssi

Alepa-ketjun nuorisokurssi tarjoaa mahdollisuuksia nuorille, jotka vielä hakevat suuntaa elämässään. Kurssi on suunnattu nuorille, jotka ovat ilman työ- tai opiskelupaikkaa. Kurssi koostuu teoriaopetuksesta sekä harjoittelusta myymälässä. Kurssin suorittaneen nuoren kanssa neljän kuukauden määräaikainen työsopimus, jolloin nuori saa normaalin kaupan alan työntekijän palkan lisineen. Jokainen takuujaksolla työnsä hyvin suorittanut työllistyy Alepaan joko pysyvästi tai esimerkiksi kesätöihin. Kurssit järjestetään yhteistyössä Spring Housen ja TE-keskuksen kanssa. Haku tapahtuu TE-keskuksen kautta.