Alepa Yrityskylässä

HOK-Elanto ja Alepa ovat mukana Yrityskylässä tukemassa kuudesluokkalaisten talous-, työelämä- ja yhteiskuntataitojen opetusta.

Talous ja nuoret TAT:n Yrityskylä Alakoulu on peruskoulun kuudensille luokille suunnattu työelämän, yhteiskunnan ja yrittäjyyden opintokokonaisuus. Yrityskylä-oppimisympäristö on pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan sekä toimii kuluttajana ja kansalaisena osana yhteiskuntaa. Yrityskylä-opintokokonaisuus sisältää opettajien koulutuksen, oppimateriaalit opetustunneilla läpikäymiseen kouluilla, vierailupäivän Yrityskylä-oppimisympäristössä sekä loppupohdinnan. Opintoympäristön tavoitteena on antaa oppilaille kokemus osallistuvasta ja aktiivisesta kansalaisuudesta olemalla mukana yhteisössä sekä auttaa oppilaita ymmärtämään roolinsa kokonaisuudessa.

Yrityskylä

HOK-Elanto on mukana hankkeessa Alepa-lähikaupalla. Alepassa oppilaat tutustuvat yrityksen hallinnointiin, kantavat vastuuta myymälästään ja saavat palkkaa työstään. Myymälässä tutustutaan aina hyllyjen täyttämisestä ja kassatyöstä talous- ja henkilöstöpäällikön ammattiin sekä toimitusjohtajan ja kuluttajan rooliin. 500-neliöisessä Helsingin Yrityskylässä on 18 eri yrityksen ja julkisen palvelun toimitilaa. Jokainen oppilas toimii päivän aikana yhdessä ammatissa, saa palkkaa ja on kuluttajana. Koululaiset pääsevät näin tutustumaan työelämään ja  oppivat samalla yhteiskunnan ja talouden perusteita.

Yrityskylä-video (YouTube)

Yhteistyössä: HOK-Elanto, Talous ja nuoret TAT