Urapolut urkenevat HOK-Elannon ravintoloissa

Elielinaukion Vltavan kabinetissa on tuolit loppua kesken, kun ensimmäisen Yksilöllinen urapolku -ohjelmaan valitut työntekijät, sekä heidän mentorinsa istahtavat pöydän ääreen. Ohjelman tarkoituksena on kehittää ja valmentaa potentiaalisia esimiehiä, jotka vastaavat toimialan nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin.

- Kyllä tässä on oikeasti halu päästä uralla eteenpäin, ja saada avaimia käteen tulevaisuutta ajatellen. Alan kehitys kiinnostaa, ja on mielenkiintoista päästä näkemään eri ravintoloiden kehitystyötä laajemmin, kertovat urapolulle astuneet ravintolatoimialan ammattilaiset.

Kaikille ohjelmaan valituille luodaan henkilökohtainen ura- ja valmennuspolku, heidän omat lähtökohdat, vahvuudet ja tavoitteet huomioiden. Jokaiselle on myös nimetty oma mentori, jonka tehtävänä on edistää työntekijän uran hallintaa sekä ammatillista ja henkistä kasvua luottamuksellisessa vuorovaikutussuhteessa. Osana ohjelmaa on myös rotaatio eri yksiköissä, ja mahdollisesti koulutusta tai valmennusta tarpeen mukaan.

- Itsensä kehittäminen on parasta esimiestyössä, aina voit kehittyä paremmaksi. Ravintolatyössä viehättää se, että jokainen päivä on erilainen, ja työn jälki näky välittömästi asiakkaissa. Täytyyhän tässä sopivalla tavalla olla hullu, että näihin hommiin sopii, mutta minulle ala tuntuu sopivan, Suvi Rantanen Kaivopihan karaokekellarista selittää.

Yksilöllinen urapolku -ohjelmaa on pilotoitu vuonna 2018 ja hyvien kokemusten myötä sitä on päätetty jatkaa myös tulevina vuosina.

Tavoitteena on luoda omille ammattilaisillemme mahdollisuuksia urakehitykseen ja menestykseen vaativimmissa työtehtävissä ja rakentaa sitä kautta yhä vahvempaa ravintolaliiketoimintaa HOK-Elannossa, sanoo HOK-Elannon ravintolatoimialan aluejohtaja Satu Rytkönen.

Urapolku ohjelman ohella osaamistaan on mahdollista kehittää monin eri tavoin HOK-Elannossa. Laaja ravintolaverkosto tarjoaa monia kehittymismahdollisuuksia. Voit vaihtaa työtehtäviä liikeideasta toiseen saman työnantajan palveluksessa ja samalla kasvattaa omaa ammattitaitoasi.

Uusiin työtehtäviin ja esimiesrooliin valmennetaan lisäksi erilaisilla valmennuksilla Jollas Instituutin ja muiden alueen oppilaitosten ja koulutuksen järjestäjien kanssa.

Työelämän jatkuva muutos huolehtii siitä, että työtehtävien sisällöt ja työskentelytavat muuttuvat. Uudet tilanteet kannattaa aina nähdä mahdollisuuksina oppia uutta ja rakentaa omaa työelämän polkua eteenpäin.
 

HOK-Elanto, Stadin oma lafka, on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa.

Maan laajimmin omistettu yritys yli 600 000 asiakasomistajataloudella. Yli 300 toimipaikkaa, yli 250 000 asiakaskohtaamista päivittäin ja lähes 6000 työntekijää.

Katso avoimet työpaikat