HOK-Elannon vaalit 26.3.-6.4.2020

HOK-Elannon edustajiston vaalien äänestysaika alkaa netissä torstaina 26.3. klo 9 ja päättyy 6.4. klo 23.59. Vaalikone on jo avattu ja siellä voi tutustua ehdokkaiden mielipiteisiin monenlaisista asioista. Ehdokkaita vaaleissa on 1237, ehdokaslistoja 26 ja vaaliliittosopimuksia on tehty kuusi. Lista (pdf) ehdokkaiden nimistä ja numeroista löytyy tästä.

Vaalikoneeseen tästä>
Äänestämään tästä>


Vaalimateriaali on toimitettu kotiin. HOK-Elanto aikaisti vaalimateriaalin lähettämistä, jotta esimerkiksi ikänsä puolesta riskiryhmään kuuluvat äänestäjät saisivat lisää aikaa postiäänen antamiseen. Postitse voi äänestää heti vaaliaineiston tultua kotiin. Postiäänen viimeinen postiinjättöpäivä on 6.4.2020. Nettiäänestys aukeaa 26.3 klo 9. Koronatilanteen vuoksi toivomme mahdollisimman monen äänestävän netissä. Linkki tiedotteeseen.

Tiedote ehdokaslistoista ja vaaliliitoista 
Ehdokas, tästä voit ladata Osuuskauppavaalit-tunnuksen>
Facebook-profiilin kuvakehyksen lisääminen>

Vaalikampanjointi on HOK-Elannon toimipaikoissa kielletty koronatilanteen takia. Ehdokkaita on pyydetty välttämään valtioneuvoston suositusten vastaisia vaalitilaisuuksia. Lue lisää >

Vaalityö HOK-Elannon toimipaikoissa >

Äänestä ja voita!

Kaikkien äänestäneiden kesken suoritetaan arvonta, jossa kolme äänestäjää voittaa vuoden ostokset (á 12 000 euroa).
Lisäksi arvomme 50 ravintolalahjakorttia (á 100 euroa) verkossa äänestäneiden kesken.

Arvonnan säännöt>

Näin äänestät vaaleissa

HOK-Elannon edustajisto valitaan suhteellisella vaalitavalla. Kaikki ehdokkaat ovat jollain ehdokaslistalla. Ääni annetaan ehdokkaalle, mutta läpipääsyyn vaikuttaa sekä ehdokkaan itse saamat äänet että koko ehdokaslistan äänimäärä.

Kevään 2020 vaaleissa voit äänestää joko sähköisesti tai postitse. Äänestysaika on 26.3.-6.4.2020. Äänestyslipuke ja äänestysohjeet postitetaan HOK-Elannon äänioikeutetuille jäsenille viikon 13 aikana. Äänioikeus on jokaisella ennen vaalivuotta 15 vuotta täyttäneellä jäsenellä. Jäsenyyden tulee olla alkanut viimeistään 31.12.2019.

Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä hok-elanto.vaalit@sok.fi tai puh. 0107660289 ma-pe klo 8-16 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min)

Lisätietoja tästä>
Vaalijärjestys Valordning>

Edustajistovaalin tietosuojaseloste >

Edustajisto vv. 2016-2020 

Osuuskauppa on jäsentensä omistama yritys, jonka päätöksentekoon jäsenet voivat ottaa monella tapaa osaa. Jäseniä edustaa edustajisto, joka valitaan vaaleilla osuuskaupan asiakasomistajista joka neljäs vuosi. Edustajisto toimii äänitorvena osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtii siitä, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään omistajien toiveita kuunnellen.

Kuluvalla kaudella edustajisto on keskustellut muun muassa tuotteiden pakkaamisen vähentämisestä, kotimaisten lähituottajien vihannesten ja kasvisten hankinnasta, muovipussien käytön tehostamisesta palautusjärjestelmän avulla, luomutuotteiden lisäämisestä ravintoloiden tarjontaan, asiakasviestinnästä ja -palautteista myymälöissä, ruokahävikin vähentämisestä ja sosiaalisesta työllistämisestä.


HOK-Elannon nykyisen edustajiston jäsenistä 35 on naisia, 25 miehiä. Katso edustajiston kokoonpano>

HOK-Elannon edustajiston vaaleissa vuonna 2016 äänesti kaikkiaan 153 495 asiakasomistajaa. Äänestysaktiivisuus oli 26,0 prosenttia. Netin kautta äänesti kaikkiaan 71 086 jäsentä eli 46,3 prosenttia äänestäneistä. 

Vaalien 2016 tulokset

Kaikki vuoden 2016 ehdokkaat lopullisen vertailuluvun mukaisessa järjestyksessä
Kaikki vuoden 2016 ehdokkaat ehdokaslistoittain
Tulokset 2016 ehdokaslistoittain ja vaaliliitoittain