Nyt jopa 10 % enemmän henkilökunta-alennusta

HOK-Elannon henkilökuntaedut muuttuvat 1.4.2017 alkaen. Ravintoloiden henkilökunta-alennus paranee peräti 10 prosentilla 25 prosenttiin. Ja esimerkiksi SOKOS ja Emotion sekä Marks & Spencer antavat tästä lähtien 20 prosenttia henkilökunta-alennusta kaikista ostoista. Henkilökunta-alennuksen saaminen edellyttää maksamista vihreällä kortilla.

Henkilökunta-alennuksen saa myös alennetuista hinnoista ja kampanjatuotteista. Ja luonnollisesti ostosten keskittäminen palkitaan vielä Bonuksella ja maksutapaedulla.

– Asioimalla monipuolisesti omassa osuuskaupassaan henkilökunta saa parhaan käsityksen koko laajasta tarjonnastamme, joka antaa hyvän pohjan kertoa siitä eteenpäin myös asiakkaillemme, toteaa HOK-Elannon henkilöstöjohtaja Antero Levänen.
– Muutostilanne oli mielestämme myös paras ajankohta palkita HOK-Elannon henkilökunta etujen tuntuvalla parannuksella.

S-ryhmässä on tämän vuoden aikana viety läpi toimintatavan muutos, jolla jatkossakin voit nauttia alennuksista, kunhan maksat ostoksesi henkilökunnan S-Etukortti Visalla. Tuota virallista nimeä käytetään vihreästä S-Etukortista, jossa on maksuominaisuus. Se voi olla joko Debit tai Credit tai niiden yhdistelmä, jonka siruun on tallennettu henkilökuntatunniste. Tällä kortilla saat henkilökunta-alennuksen lisäksi jokaisen ostokerran loppusummasta maksutapaetua 0,5 prosenttia.

Ostoetuihin liittyvä muutos on toteutettu S-ryhmässä vaiheittain. Teknistä toteutusta testattiin jo syksyllä Osuuskauppa Arinassa ja Osuuskauppa Koillismaalla. Suositus oli, että toimintamalli olisi käytössä koko S-ryhmässä 1.2.2017, mutta päivityksen levitys kassapäätteiden ohjelmiin on meidän yli kolmensadan toimipaikan verkostossamme vienyt oman aikansa.

Nämä parannetut henkilökuntaedut ovat siis voimassa vain HOK-Elannon toimipaikoissa. Saat edelleen henkilökunta-alennusta koko S-ryhmän ruokakaupoista, liikennemyymälöistä, ravintoloista, hotelleista ja pankkipalveluista, mutta niissä noudatetaan paikallisia alueosuuskaupan määrittelemiä alennuksia. HOK-Elannon toimipaikoissa asioidessaan myös muut S-ryhmäläiset saavat nämä parannetut edut maksaessaan S-Etukortti Visalla.

Lisää henkilökuntaetuja – tuotteita, palveluja ja alennuksia – tarjoavat myös S-ryhmän ja osuuskaupan partnerit ja kumppanit.

Keskittäminen palkitaan
Parhaan hyödyn henkilöstöeduista saa, kun keskittää asioinnin meidän omiin ja koko S-ryhmään toimipaikkoihin.

Saat siis jatkossa henkilökunta-alennuksen maksaessasi ostoksesi S-Etukortti Visalla. Sinulla on jo S-Etukortti Visa, jolla olet saanut henkilökunta-alennuksen tähänkin asti. Vaikka pankkiasioinnin keskittäminen S-ryhmään tuo sinulle selvää säästöä, kaikkia pankkiasioita ei muutoksen takia tarvitse välttämättä siirtää S-Pankkiin. Riittää, että S-Tilillä on ostosten verran rahaa tai, jos sinulla on kortissasi Credit-ominaisuus, voit maksaa ostoksesi luotolla, johon saat keskimäärin 30 päivää korotonta maksuaikaa. 

– Alennusedun saamiseksi riittää, että S-Tilillä on ostosten verran rahaa. Voit esimerkiksi siirtää joka kuukausi tietyn summan S-Tilillesi tai käyttää kortin luottopuolta, kertoo HOK-Elannon talousjohtaja Laura Oja.

– Osuustoiminnallisena yrityksenä perusajatuksemme on, että omistajat keskittävät ostoksensa ja hyödyntävät kaupparyhmän palveluja laajasti. Tämä koskee luonnollisesti meitä kaikkia työntekijöitäkin. Keskittämällä saamme kattavimmat hyödyt.

Kortit koko perheelle
Uusi käytäntö astuu voimaan huhtikuun alussa, mutta viimeistään nyt kannattaa varmistaa, että sinulla ja perheelläsi on kortit, joilla saatte henkilökunta-alennuksen kun maksatte ostoksenne S-Etukortti Visalla. Kaikilla perheenjäsenillä tulee olla omat maksukortit.

Kortin hakeminen onnistuu pistäytymällä S-Pankin asiakaspalvelupisteessä (Prismat ja Helsingin Sokos) tai lomakkeella asiointipisteessä (S-marketit ja Alepat). Jos sinulla on pankkitunnukset, voit tilata kortin itsellesi verkkopankissa.

Alaikäiselle lapselle voi avata oman S-Tilin ja tilata aina varmentavan Visa online-kortin. Seitsemän vuotta täyttäneelle lapsellesi saat kortin käymällä S-Pankin asiakaspalvelupisteessä. Henkilökuntatalouteen kuuluvan alaikäisen asiakkaan korttihakemuksessa ei toisen edunvalvojan tarvitse tehdä kirjallista valtuutusta kortin hakemiseksi vaan riittää, että hänen suostumuksensa varmistetaan puhelimitse, jolloin tehdään kevyt tunnistaminen. Kortin toimitusaika on noin kaksi viikkoa.

S-Etukortti Visa aktivoidaan S-Etukorttipäätteellä (entinen Saldopääte). Laita kortti sirukortinlukijaan, paina laitteen oikealla sivustalla olevaa F1-näppäintä.


 

Usein kysytyt kysymykset

Mikä muuttuu?
Saat jatkossa henkilökunta-alennuksen maksaessasi ostoksesi S-Etukortti Visalla. Sinulla on jo S-Etukortti Visa, jolla olet saanut henkilökunta-alennuksen tähänkin asti.

Milloin ja missä muutos toteutuu?
HOK-Elannossa uuteen käytäntöön siirrytään 1.4.2017.

Miten tämä vaikuttaa minuun ja perheeseeni?
Jatkossa sinä ja perheenjäsenesi saatte henkilökunta-alennuksen kun maksatte ostoksenne S-Etukortti Visalla. Kaikilla perheenjäsenillä tulee olla omat maksukortit.

Alaikäiselle lapselle voi avata oman S-Tilin ja tilata aina varmentavan Visa online-kortin.

Mistä voin hankkia S-Etukortti Visan?
Kortin hakeminen onnistuu pistäytymällä S-Pankin asiakaspalvelupisteessä (Prismat ja Helsingin Sokos) tai lomakkeella asiointipisteessä (S-marketit ja Alepat).

Jos sinulla on pankkitunnukset, voit tilata kortin itsellesi verkkopankissa.

Seitsemän vuotta täyttäneelle lapsellesi saat kortin käymällä S-Pankin asiakaspalvelu pisteessä. Jos toinen huoltajista ei pääse paikalle, voidaan hänen suostumuksensa pyytää puhelimitse.

Kortin toimitusaika on noin kaksi viikkoa.

Missä voin aktivoida henkilökuntaedun maksukorttiini?
S-Etukortti Visa aktivoidaan S-Etukorttipäätteellä (entinen Saldopääte). Laita kortti sirukortinlukijaan, paina laitteen oikealla sivustalla olevaa F1-näppäintä.

Tämän jälkeen laite tulostaa automaattisesti kuitin, josta voit tarkistaa, että tiedot on päivitetty oikein. Päivityskuitissa lukee HK ALE OK. S-Etukorttipäätteitä on Prismoissa, Sokos Helsingissä ja S-marketeissa.  Etsi lähimmät S-Etukorttipäätteet sijainnit S-mobiilista tai S- kanavalta.

Minulla on S-Etukortti Visa, mutta olen unohtanut sen tunnusluvun. Mitä teen?

Voit tilata uuden tunnusluvun maksutta 30.4.2017 asti.

·         Käymällä asiakaspalvelupisteessä

·         Soittamalla S-Pankin asiakaspalveluun
(010 76 5800, ma-pe klo 8-20, 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min)

Voit tilata uuden tunnusluvun myös

·         S-Pankin verkkopankista (5 €)

·         S-mobiilista (5 €)

Mistä saan tarkastettua S-Tilini saldon ja tilinumeron?
Nämä tiedot saat selville asiakaspalvelupisteestä, verkkopankista, S-mobiilista tai soittamalla asiakaspalveluun.

Miten saan siirrettyä S-Tililleni rahaa?
Voit ohjata palkkasi tai osan palkastasi tulemaan S-Tilillesi. ilmoita uusi S-Pankin tilinumero palkanlaskentaan palauttamalle palkansiirtolomake esimiehellesi tai S-Pankin asiakaspalvelupisteeseen.

Voit tehdä verkkopankissa tilisiirron esim. toistuvaissuorituksena.  

Voit tallettaa S-Tilillesi rahaa S-Etukortti Visalla Prismojen, S-markettien ja Alepoiden kassoilla tai asiakaspalvelupisteessä.

Miten voin siirtää palkkani S-Pankkiin?
Voit ohjata palkkasi tai osan paikastasi S-Pankkiin.

Palkansiirto S-Tilille onnistuu verkkopankissa tai palkansiirtolomakkeella. Verkkopankissa onnistuu vain koko palkan siirtäminen.

Kun puolisosi haluaa siirtää palkkansa S-Pankkiin, hän voi tehdä sen verkkopankissa, asiakaspalvelupisteessä lomakkeella tai ilmoittamalla omalle työnantajalleen tilinumeromuutoksesta.

Haluaisin keskittää kaikki raha-asiani S-Pankkiin. Mitä teen?
Pankkiasiakkuuden siirtäminen S-Pankkiin onnistuu S-Pankin verkkopankissa tai asioimalla SPankin asiakaspalvelupisteessä.

Varmista ensin, että sinulla on käytössäsi tarvitsemasi päivittäiset pankkipalvelut S-Pankista, esimerkiksi käyttötili, maksukortti ja pankkitunnukset. Siirrä sen jälkeen palkkasi tulemaan STilille sekä mahdolliset E-laskut ja suoramaksut. Lopuksi sinun kannattaa lopettaa vanhat palvelut entisessä pankissasi, jotta et maksa niistä turhaan palvelumaksuja.

Jos sinulla on asuntolainaa toisessa pankissa ja haluat siirtää sen S-Pankkiin, aloita rahaasioittesi siirtäminen verkkopankin lainahakemuksella. S-Pankista otetaan sinuun yhteyttä asiasta.

Miksi muutos tehtiin?
Osuustoiminnallisen yrityksen perusajatus on, että omistajat hyödyntävät kaupparyhmän palveluja laajasti ja keskittävät ostoksensa.

SOK:n hallitus teki periaatepäätöksen kokouksessaan 18.8.2016, että S-ryhmän henkilöstölle tarjoamat henkilöstöalennukset saa jatkossa S-Etukortti Visalla. Toimintamallin muutos toteutetaan S-ryhmässä vaiheittain. Suositus on, että toimintamalli on käytössä koko Sryhmässä 1.2.2017, mutta alueosuukaupat etenevät omien aikataulujensa puitteissa. HOK-Elannossa muutos astuu voimaan 1.4.2017.

Muutoksen aloittaneet osuuskaupat ovat Arina ja Koillismaa.

Määrittääkö työnantaja, minkä pankin asiakas minun on oltava?
Työnantaja ei määritä, minkä pankin asiakas henkilökuntaan kuuluvan on oltava. Voit vapaasti valita pääasiallisen pankkisi. Jos haluat hyödyntää henkilökunta-alennuksen, saat sen maksamalla ostoksesi S-Etukortti Visalla.

Sinulla on jo sirullinen S-Etukortti Visa, jolla henkilökuntaan kuuluminen tunnistetaan ja jolla olet saanut henkilökunta-alennuksen tähänkin asti.

Ovatko ammattiliitot tietoisia muutoksesta?
PAM:n kanssa on keskusteltu asiasta jo keväällä, ja heille tiedotetaan asian etenemisestä.

Tieto ammattiliitoille menee pääasiallisesti alueosuuskauppojen luottamusmiesten kautta.

Koskeeko muutos jatkossa koko S-ryhmää?
Toimintamallin muutos toteutetaan S-ryhmässä vaiheittain. Ensimmäinen vaihe toteutetaan Arinassa ja Koillismaalla 1.10.2016 alkaen. Muut alueosuuskaupat päättävät muutosaikataulustaan itse. Suositus on, että toimintamalli on käytössä koko S-ryhmässä 1.2.2017 ja HOK-Elannon toimipaikoissa siihen siirrytään 1.4.2017 alkaen.

Muutos ei koske SOK-Yhtymän lähialueiden (Venäjä, Viro, Latvia, Liettua) tytäryhtiöiden työntekijöitä, sillä heillä ei ole käytössään S-Pankin palveluja. Lähialueiden henkilökunnalle laaditaan erillinen toimintamalli, jolla alennusoikeus turvataan.