Vastuullista osuustoimintaa

Vastuullisuus on yksi Osuuskauppa Hämeenmaan arvoista. Meille se merkitsee sujuvaa ja asiakaslähtöistä palvelua, turvallisen asiointi- ja työskentely-ympäristön varmistamista sekä vastuullisena työnantajana toimimista. Se näkyy vaihtoehtojen tarjoamisena kuluttajalle, ympäristön huomioimisena ja vuorovaikutuksessa paikallisten sidosryhmiemme kanssa. Myös taloudellista vastuuta on kannettava ja huolehdittava avoimesta viestinnästä.

Vastuullisuutemme lähtökohta on osuustoiminnallisuudessa ja paikallisuudessa – niin kuin se on ollut jo 110 vuotta. Toiminta-ajatuksemme on tuottaa etuja ja palveluja omistajillemme, siis yli 165 000 kanta- ja päijäthämäläiselle. Kattavan palvelutarjonnan ja laajan toimipaikkaverkoston ohella omistajuus näkyy asiakkaille edullisina hintoina ja monipuolisena palkitsemisena, kuten Bonuksena.
 
Sanotaan, että osuustoiminta tuottaa alueellista hyvinvointia. Pitänee paikkansa, sillä Hämeenmaa on merkittävä työllistäjä, verojen maksaja, rakennuttaja ja investoija. Sidokset paikalliseen elämänmenoon ovat moninaisia. Toimimme kumppanina esimerkiksi järjestökentälle ja paikallisille tuottajille. Hyvät sidosryhmäsuhteet ja reilu peli ovat meille sydämen asioita.

Luotettavat ja laadukkaat tuotteet ja palvelut
 
Luotettavuus, asiantuntevuus ja iloisuus ovat hyvän palvelun kulmakiviä. Toimipaikoissamme asioinnin on myös oltava sujuvaa ja turvallista, tuoteturvallisuuden ja omavalvonnan kunnossa. Näiden asioiden varmistamiseksi Hämeenmaalla tehdään töitä jokainen päivä. Lisäksi yksi osuuskaupan tärkeimmistä vastuullisuuslupauksista on, että laajoista valikoimistamme löytyy tuotteita monenlaisten asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Lähi- ja luomuruokaa on tarjolla runsaasti, samoin tuotteita vastuullisesta kuluttamisesta kiinnostuneille. Alkuperätietoihin on satsattu erityisesti S-ryhmän oma merkki -tuotteissa. 

Henkilöstöstä huolehtiminen

Vastuullinen työnantaja arvostaa monimuotoisia työyhteisöjä, puolustaa tasa-arvoa ja kunnioittaa henkilöstöä. Myös osaamisen, kouluttamisen ja työhyvinvoinnin on oltava arvossaan. Hämeenmaalla satsataan voimakkaasti työkyvyn johtamiseen ja työterveyspalvelujen kehittämiseen. Haluamme myös palkita henkilöstöä hyvistä suorituksista. Koko henkilöstömme esimerkiksi kuuluu tulospalkkauksen piiriin. Osuuskauppaväkeä myös kannustetaan ja osallistetaan mukaan yhteisen yrityksemme kehittämiseen.

Ympäristötehokkuus

Teemme aktiivisesti töitä ympäristövaikutustemme vähentämiseksi. Noudatamme lakeja ja määräyksiä itsestään selvänä osana arkea, pyrimme minimoimaan syntyvän jätteen määrän, kierrätämme huolellisesti ja käytämme energiaa ja vettä tehokkaasti. Paras käytettävissä olevaa tekniikka on olennaisessa osassa: energiatehokkaat kylmäkalusteet ja niistä vapautuvan lauhdelämmön talteenotto ja hyödynnys kiinteistöjen lämmityksessä ovat meillä luonteva osa arkea.