4.10.2019

Street foodia lahtelaisin maustein

Juomaa ja ruokaa pikkutunneille saakka

Kuja – Street Food Lahti on ydinkeskustan uusi tulokas Lahden kahden pääkadun, Aleksin ja Vaparin, välissä. Kuja sijaitsee aivan Seurahuoneen kainalossa, mutta toimii täysin itsenäisesti – tosin ravintolan seinältä voi bongata tutun sloganin: "Hienot hetket eivät ole sattumaa".
Kaikkiaan Kujan rosoisilta seinäpinnoilta löytyy ehkä jopa 6 000 tägiä. Sekään ei ole sattumaa, vaan paikan persoonallisen ilmeen luoneen taiteilijakaksikon valinta.
Kuja on paitsi rento, myös yksilöllinen, persoonallinen ja paikallinen rafla. Kujan miljööhön onkin haettu vaikutteita Lahden rosoisemmasta puolesta. Siinä missä kaupungin matkailua markkinoidaan kauniilla Vesijärvi-maisemalla tai ilta-auringossa kylpevällä Sibeliustalolla, on Kujan niin sanottuna maamerkkinä lahtelaiset radiomastot.
 

Juomaa ja ruokaa pikkutunneille saakka

Kujan tarjonnassa ja palvelussa yhdistyvät nopeus, helppous ja elämyksellisyys.
Juomatuotteet ovat pääosin paikallista pullotavaraa. – Hanoja meille ei tule, mutta Lahden ylpeyttä eli betonia tulee, ravintola- ja keittiöpäällikkö Ville Penttilä naurahtaa.
Lonkeron lisäksi listalla on limua, paikallista olutta ja myös muutama huikea ja hieman uudenlainen drinkki.
Menussa näkyy ja maistuu street food, joskin totutusta poikkeavalla twistillä. – Suomalainen ja etenkin lahtelainen street food on snägäri, mutta me tuomme nakkikioskin vuoteen 2019, Penttilä sanoo.
Ja kuten katuruokakulttuuriin kuuluu, juoman kyytipoikana maistuvaa ruokaa saa yömyöhään saakka – Kujalla viikonpäivästä riippuen jopa aamukolmeen. Eikä safkaa tarvitse odottaa tai syödä ulkona hytisten, vaan lämpimissä sisätiloissa. 
 
Menun snadiosiosta eli alkupalalistalta löytyy mm. Kujan perunat eli kokonaisena paahdettuja ja friteerattuja pikkuperunoita kera punapippuri-inkiväärimajoneesin ja chimichurrin. Lahtelaisille tuttu lihamuki taas sisältää Kuja-tyyliin valmistettuna porsaansuikaleita, mausteista coleslaw'ta, valkosipuli-chilimajoneesia, pikkelöityä sinappia ja punasipulia. Vaikka on kyse street foodista, niin annokset tarjoillaan – lahtelaista lihamukia lukuun ottamatta – oikeista astioista.
Uutinen koskee toimipaikkoja:
Muut ruokaravintolat
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Muut ruokaravintolat toimipaikkoja: