1.2.2019

Lähiruokaa Hämeenmaasta

Hämeenmaa tekee tiivistä yhteistyötä lähituottajien kanssa

Osuuskauppa Hämeenmaan valikoimissa on jo yli 200 eri paikallistuottajan tuotteita. Yhteistyökumppaneiden määrä kasvaa jatkuvasti.

– Käytämme mielellämme toimittajia läheltä. Valikoimissamme on hyvin paljon erilaisia paikallistuotteita, kuten perunaa, hunajaa ja leipää, kertoo Hämeenmaan valikoima- ja vastuullisuuspäällikkö Niina Toivonen.
 
Parhaan leivän asialla
 
Eräs Hämeenmaan tärkeistä yhteistyökumppaneista on Viipurilainen Kotileipomo Asikkalasta, jonka juureen leivotut ruis- ja artesaanileivät ovat tunnettuja maukkaudestaan. Perheyrityksen valikoimissa on 12 erilaista lähiraaka-aineista leivottua leipää.  – Me olemme keskittyneet rukiiseen. Väitän, että olemme rukiin leipomisessa tämän alueen parhaita, kertoo Viipurilaisen toimitusjohtaja Tuomas Ylä-Hemmilä.
 
Viipurilainen tuottaa noin 1,5 miljoonaa leipää vuodessa, Ylä-Hemmilä arvioi. Osuuskauppa Hämeenmaa on Viipurilaisen Kotileipomon merkittävin asiakas. Viipurilaisen tuoretta lähileipää onkin lähes jokaisen Hämeenmaan kaupan valikoimissa.
 
Paikallisuus on valttia
 
Lähituottajayhteistyö on Osuuskauppa Hämeenmaalle tärkeää ja siinä on monenlaisia mahdollisuuksia. Viipurilaisen Kotileipomon tapaan yrityksen tuotteita voi olla vaikka kaikkien myymälöiden valikoimissa. Pienempi tuottaja voi puolestaan toimittaa tuotteitaan esimerkiksi vain naapurimyymäläänsä.
 
Myymälöiden esillepanoissa kerrotaan, mistä juuri kyseinen tuote on peräisin. – Asiakkaat arvostavat yhä enemmän aitoutta ja moni haluaa valita paikallisen tuotteen, sanoo Toivonen.
 
Hämeenmaan tavoitteena on syventää lähituottajayhteistyötä entisestään tavoittamalla toimittajia mahdollisimman paljon ja laajasti. – Kannustamme potentiaalisia tuottajia ehdottamaan yhteistyötä myös itse, vinkkaa Toivonen. Paikallistuotteiden suosio on näillä näkymin tullut jäädäkseen.
 
 
Lisätietoja:
Osuuskauppa Hämeenmaa, valikoima- ja vastuullisuuspäällikkö Niina Toivonen, 044 772 1532

Uutinen koskee toimipaikkoja: