31.10.2019

Joulukorit valmistuivat jälleen paikallisella yhteistyöllä

Lahden Työn Paikassa oltiin joulutohinoissa jo lokakuun lopussa. Tänä vuonna Osuuskauppa Hämeenmaan joulukorit on tehty Lahden Työn Paikassa, joka toiminnallaan vaikuttaa yhteiskuntaan ehkäisemällä syrjäytymistä ja edistämällä osallisuutta.

Kävimme paikan päällä katsomassa joulukorien valmistusta – meitä oli vastassa jouluinen työpaja ja hienosti asetellut joulukorit. Tunnelma oli jouluinen ja iloinen, ja korien valmistus eteni tohinalla. Niitä valmistui yhteensä noin 1 500 kappaletta: koreja täynnä olevat rullakot odottivat lähtövalmiina matkaa kohti Hämeenmaan myymälöitä – asiakkaidemme käsiin.

Tänä vuonna joulukorin tuotteiksi valikoitui perinteisiä joulunajan herkkuja: glögiä, manteleita ja piparkakkuja, joulukahvia ja -teetä, suklaata, pähkinä- ja sekahedelmäpusseja, joulupuuroa sekä sinappia. Korista löytyy myös servettejä. Moni suomalainen viettää joulua perinteisissä merkeissä ja rakastaa juurikin niitä perinteisiä joulunajan herkkuja, joita pääsee joulun lähestyessä ja joulun pyhinä nauttimaan.

Tänä vuonna perinteinen rottinkikori jätettiin pois, ja tilalle valittiin kierrätettävä pahvialusta. Ekologisesti ajatellen, niin ettei turhaa ylimääräistä tavaraa tulisi, sillä monilla kori jää vailla käyttöä. Vaikka rottinkikoria ei tänä vuonna olekaan, niin jouluista tunnelmaa ei ole unohdettu – korista huokuu perinteinen joulu perinteisin tuottein ja jouluisin värein.

Toivotamme kaikille mukavaa joulunodotusta!

Teksti: Tanja Nurmivirta