26.3.2019

Hämeenmaa sammuttaa valoja ilmaston puolesta

Osuuskauppa Hämeenmaa osallistuu näkyvästi maailman suurimpaan ilmastotapahtumaan – Earth Houriin – sammuttamalla Kodin Terrojensa, Prismojensa ja ABC-liikennemyymälöidensä mainospylonien valot. Earth Hour näyttää valomerkin ilmaston puolesta lauantaina 30.3.2019 kello 20.30–21.30.

Lisätietoja:

Osuuskauppa Hämeenmaa, asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä, 050 542 3811

Osuuskauppa Hämeenmaa, tekninen isännöitsijä Hannu Tauriainen, 050 388 3685

– Teemme S-ryhmässä paljon ilmastotekoja. Hämeenmaan osallistuminen Earth Houriin on paikallista, alueosuuskaupan vaikuttamista, ja koen tempaukseen osallistumisen olevan meiltä vahva kannanotto ympäristömme puolesta, sanoo asiakkuusjohtaja Jaana Järvenselkä Osuuskauppa Hämeenmaalta.

 

– Pyrimme herättelemään ihmisiä ajattelemaan ympäristön hyvinvointia. Tässä maailmanlaajuisessa ilmastotapahtumassa on todella tärkeä ajatus taustalla, Järvenselkä jatkaa.

 

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, johon kaikki voivat osallistua sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista päättäjille huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä. Earth Hour ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus.

 

Ekoteot osa osuuskaupan arkea

 

Hämeenmaalla on tehty pitkään aktiivisesti töitä ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Paras käytettävissä olevaa tekniikka on olennaisessa osassa: kylmäkalusteet ovat energiatehokkaita, ja niistä vapautuva lauhdelämpö otetaan talteen ja hyödynnetään edelleen kiinteistöjen lämmityksessä.

 

– Mielestäni suurin ilmastotekomme on ollut päätös, että Hämeenmaan S-markettien kylmälaitossaneerauksissa kaikkiin kylmälaitteisiin asennetaan ovet ja kannet. Vielä suurempi teko ilmaston kannalta on ollut kylmäaineen vaihtaminen hiilidioksidiin, Hämeenmaan tekninen isännöitsijä Hannu Tauriainen toteaa.

 

Hänen mukaansa osuuskaupan kiinteistöjen energiankulutusta seurataan tuntitasoisesti, joten mahdollisiin poikkeamiin ja muutoksiin voidaan reagoida nopeasti.

 

Tiedotteessa on käytetty lähteenä www.earthhour.fi -sivustoa.