Koronavirus: tietoa Osuuskauppa Hämeenmaan toiminnasta

Haluamme kertoa sinulle niistä toimenpiteistä, joihin olemme ryhtyneet koronaviruksen vuoksi. Päivitämme tätä sivua aktiivisesti, joten löydät täältä uusimman tiedon asiointiin ja toimipaikkoihimme liittyen. Huolimatta kaikesta siitä, mitä ympärillämme tapahtuu, teemme parhaamme jatkaaksemme suomalaisten ruokahuollon turvaamista myös kriisitilanteessa – tinkimättä kuitenkaan asiakkaidemme tai työntekijöidemme turvallisuudesta.

Varmistamme tuotteiden riittävyyttä ruokakaupoissamme lisätilauksilla. Myymälöihimme tulee päivittäin lisää tavaraa. Yksittäiset tuotealueet voivat olla kasvaneen kysynnän takia hetkellisesti loppu, mutta logistiikka toimii, eikä tavaravirta ole katkeamassa.

Olemme pyhittäneet myymälöissämme aamujen ensimmäiset tunnit riskiryhmiin kuuluvien asioinnille.
 

Hämeenmaan toimenpiteet koronavirustartuntojen leviämisen hillitsemiseksi
(päivitetty 9.4.2020)

Suljetut toimipaikat

 • Olemme sulkeneet toistaiseksi ravintoloitamme (mukaan lukien kaikki pubit). Ovensa ovet sulkeneet: Hämeenlinnan Amarillo, kauppakeskus Goodmanin Huikopala ja Hesburger,  Svenni eatery, Vaakunan Le Blason -ravintola, Voudin Kellari ja Iloinen Kulkija, sekä Lahden Las Palmas, Butcher & Banker, Coppa eatery, Bar & Bistro Seurahuone, Kuja, El Toro, Amarillo, Trattoria sekä Lahden ja Heinolan Iloiset Kulkijat.
 • ABC liikennemyymälät Nastola, Kivimaa ja Padasjoki sulkeutuvat 1.4. alkaen
 • Original Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinna ja Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone ovat suljettuina 1.4.–31.5.2020

Noutoravintoloina toimivat Prismojen ravintolat, Sokoksen Hesburger ja Amarillon keittiö.

 •  Sokos Lahden tavaratalossa toimiva Hesburger ma-la klo 10-17 ja Prismojen ravintolamaailmojen Hesburger + pizza ma-la klo 10-17.
 • Amarillo Lahti toimii maanantaista 30.3. alkaen take away -ravintolana, josta saa niin Amarillon, Kujan, El Toron kuin Coppa eaterynkin parhaita herkkuja – joko kotiin noudettuna tai Wolt-tilauksena. Noutoravintola avoinna ma-pe 10.30-19, la 11-19 ja su klo 14-18. Ajantasaisen take away -menun pääset katsomaan Facebookista Amarillo Lahti: https://www.facebook.com/AmarilloLahti/


Muutokset aukioloajoissa

 • S-market Oitti, S-market Tuulos, S-market Loppi ja S-market Padasjoki avautuvat maanantaista lauantaihin jo klo 7. Aamun ensimmäiset tunnit on rauhoitettu riskiryhmien asioinnille.
 • Sale Ypäjä ja Sale Renko avautuvat maanantaista lauantaihin jo klo 7. Aamun ensimmäiset tunnit on rauhoitettu riskiryhmien asioinnille.
 • Lahden alueen Prismat ja Prisma Forssa avautuvat maanantaista lauantaihin jo klo 7. Torstaista 26.3. lähtien myös Prisma Hämeenlinna avaa ovensa jo klo 7. Aamun ensimmäiset tunnit on rauhoitettu riskiryhmien asioinnille.
 • Hämeenmaan Emotionit palvelevat toistaiseksi ma-pe 10-18, la 10-16, su suljettu
 • Autokaupan toimipaikkojen aukioloajat ovat muuttuneet. Huolto ja automyynti sulkeutuvat arkisin klo 17.
 • Alex Food & Cafén aukioloajat ovat muuttuneet. Ravintola on avoinna ma-pe klo 9–18, la klo 10–17 ja su 11–16.
 • ABC liikennemyymälät Tiiriö, Heinola, Riihimäki ja Forssa palvelevat ma-la 6-21 ja su 10-18.
 • Sokos Lahti palvelee toistaiseksi ma-pe 8–18, la 8–16, su suljettu.


Muutoksia toiminnassa

 • Lounastarjoilu on toistaiseksi tauolla Hämeenmaan PizzaBuffissa, Alex Food & Caféssa sekä Hämeenlinnan Huikopala Goodmanissa.
 • Maksuton keräilypalvelu Sokos Lahdessa ja Hämeenmaan Emotioneissa. Sokos Lahti  ja Emotionit ottavat nyt vastaan myös puhelintilauksia palvellaksemme teitä asiakkaitamme turvallisemmin. Tilaa haluamasi tuotteet lähimmästä myymälästäsi puhelimitse ja nouda tuotteet myymälän ilmoittamasta noutopisteestä myymälästä. Maksat ostokset noutaessasi. Helppoa ja nopeaa, vai mitä? Emme veloita keräilystä palvelumaksua. Myymälöiden yhteystiedot: sokos.fi


Take away -myynti

 • ABC-liikennemyymälöistämme ja avoinna olevista ravintoloistamme voit ostaa kaikki tuotteet mukaan. Tulemme myös rajoittamaan noutopöytätarjoiluja; tilalle tuodaan lautastarjoiluvaihtoehtoja.
 • ABC-mobiilisovelluksella voit tilata ruokasi ennakkoon kaikilta ABC-asemiltamme, maksaa tilauksesi etukäteen ja pyytää toimitusta parkkialueelle suoraan oman autosi luo. Liikennemyymälän henkilökunta ojentaa ruokatilauksen autoon.


Turvallinen asiointi- ja työskentely-ympäristö

 • Olemme aloittaneet suojapleksien asentamisen ruokakauppojemme kassoille. Pleksit tullaan asentamaan kaikkiin Hämeenmaan markettoimipaikkoihin.
 • Asennamme viikolla 13 toimipaikkoihimme lattiatarrat, joilla pystymme havainnollisesti osoittamaan asiakkaillemme turvallisen välimatkan muihin.
 • Olemme pyhittäneet myymälöissämme aamujen ensimmäiset tunnit riskiryhmiin kuuluvien asioinnille. Silloin ilmassa on vähiten taudinaiheuttajia ja tavarat hyllyssä ovat uusia. Ympärivuorokautisesti auki olevissa myymälöissä aamuyön tunnit puolenyön ja aamukahdeksan välillä ovat rauhallisia. Kunnioitathan omalta osaltasi tätä toivetta ja asioit kaupassa muina aikoina, jos et kuulu riskiryhmään.
 • Meillä työskennellään vain terveinä. Olemme tiukentaneet sisäisiä ohjeitamme, ja työntekijämme jäävät kotiin pienimmistäkin sairauden oireista. Toivomme, että sinäkin asioit vain terveenä myymälöissämme.
 • Olemme tehostaneet pintojen siivousta ja käsihygieniaa kaikissa toimipisteissämme. Tärkeä keino ehkäistä tartuntoja on hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. Toimipaikoissamme on aloitettu tehostettu kosketuspintojen (kuten ovenkahvojen, kaiteiden, ostoskärryjen työntökahvojen, ostoskorien kahvojen, pöytien ja tuolien pintojen sekä maksupäätteiden näppäimistöjen ja kosketusnäyttöjen) puhdistaminen.
 • Hygieniasyistä annamme kuitit ja käteisen rahan toistaiseksi vain rahanlaskualustalle. Suosittelemme kuitenkin kortti- ja mobiilimaksamista käteisen käytön sijaan.
 • Kuten henkilökunnan, myös asiakkaiden tulisi noudattaa hyvää käsihygieniaa. Kädet olisi hyvä pestä ennen kaupassa asiointia ja myös sen jälkeen. Useimmista myymälöistä löytyy käsienpesupiste, yleensä pullonpalautusautomaattien läheisyydestä. Yskiessä ja aivastaessa suu ja nenä tulisi suojata nenäliinalla tai hihalla. Muihin asiakkaisiin ja myymälän henkilökuntaan suositellaan pidettävän riittävä, vähintään metrin väli.
 • Kauppaan ei kannata tulla nyt edes pikkunuhassa. Ruoan verkkokauppamme Foodie.fi palvelee myös kotikaranteenissa olevia ja kotona sairastavia. Muistathan, että terveysviranomaisen määräämässä kotikaranteenissa kaupassa ei voi itse käydä. Pyrimme kaikin mahdollisin keinoin nostamaan verkkokauppatoimitusten kapasiteettia. Oman tilauksia toimittavan myymälän tilannetta kannattaa seurata aktiivisesti, sillä uusia paikkoja toimituskalenteriin avautuu sitä mukaa, kun kapasiteetti kasvaa. Mikäli et asu verkkokaupan toimitusalueella, suosittelemme turvautumista naapuriapuun.
 • Irtomakeisten ja -snacksien myynti lopetetaan toistaiseksi.
 • Irtotuotteena myytävien punajuurien ja kurkkujen myyminen päättyy niin ikään toistaiseksi.
 • Paistettuja ja tavallisesti irtotuotteina myytäviä leipomotuotteita myydään toistaiseksi vain pussitettuna.

Toimenpiteet otetaan käyttöön hallitusti, myymälä kerrallaan. Koronaviruksen ei tiedetä tarttuvan elintarvikkeiden välityksellä. Hygienian kannalta S-ryhmässä kuitenkin seurataan tällä hetkellä todella tarkasti näiden irtotuotealueiden tarpeita, ja asia on jatkuvassa arvioinnissa.


Yhteistyötä yli toimialarajojen

 • Osa ravintoloidemme ja ABC-liikennemyymälöidemme henkilökunnasta on siirtynyt auttamaan Hämeenmaan markettoimialan työntekijöitä. Koronaviruksen myötä asiakasvirta ravintoloissa ja liikennemyymälöissä on hiljentynyt ja vastaavasti ruokakaupoissa kasvanut. Kimpassa tekemällä pyrimme takaamaan, että saamme hyllyjä täytettyä sujuvasti asiakkaitamme varten.


Seuraamme kokonaistilannetta sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotteita ja suosituksia erittäin tarkasti. Tarvittaessa teemme niiden edellyttämiä toimenpiteitä.

LISÄTIETOA

• S-ryhmän uutiset: www.s-ryhma.fi
• S-Pankin tiedotteet: S-pankin tiedotteet
• Suomessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ylläpitää virallista ja kansallista tilannekuvaa taudista ja siihen liittyvistä kysymyksistä:
ajankohtaista koronaviruksesta