Eepee toimii vastuullisesti ihmistä ja ympäristöä kunnioittaen

Eepeen ympäristönhoidon periaatteet

Eepee ottaa kaikessa toiminnassaan huomioon ympäristön suojelun ja ympäristöriskien näkökulmat. Ympäristövastuullinen toiminta parantaa Eepeen asiakkaiden palvelua sekä liiketoiminnan kustannustehokkuutta. Toimialojen ympäristöohjeistuksessa lähtökohtana on, että ympäristöasiat ovat osa liiketoimintaorganisaation jokapäiväistä toimintaa ja kehitystyötä. Uusien yksiköiden investointisuunnittelussa ympäristöasiat otetaan kattavasti huomioon.
Osana toimipaikkaverkoston kehittämistä Eepee on investoinut merkittävästi viime vuosina erityisesti omistamiensa liikekiinteistöjen energian säästöön ja säätötekniikkaan. Jätteiden käsittelyssä ja lajittelussa käytetään kehittynyttä tekniikkaa. Hyvästä ympäristöasioiden hoidosta syntyy myös näkyvää taloudellista hyötyä

 

Kokonaisuus kertyy pienistä valinnoista

Osana toimipaikkaverkoston kehittämistä Eepee on investoinut viime vuosina merkittävästi erityisesti omistamiensa liikekiinteistöjen energian säästöön ja säätötekniikkaan. S-ryhmän allekirjoittaman energiansäästötavoitteen mukaisesti energiakulutusta on ryhmätasolla sitouduttu pienentämään 9 % vuoteen 2016 mennessä.

Kiinteistöjen automatiikan kehittyessä päästään yhä parempaan energiatehokkuuteen. Samoin kylmälaitteiden lämmön talteenottojärjestelmät ovat olleet Eepeellä käytössä jo kauan. Kylmäkalusteista ja -huoneista siirretään lämpöenergia kylmäkoneiden kautta lauhdutusliuokseen. Lämmintä liuosta voidaan kiinteistöautomaation ohjaamana hyödyntää esimerkiksi lattialämmitykseen.

Myös energiapihejä valaistusratkaisuja kehitetään koko ajan, käytetään mm. valaistuksen aikaohjausta ja varastopuolella liiketunnistimilla varustettuja valaisimia sekä led-valaistustekniikan käyttö on lisääntynyt.

Kokonaisuus kertyy päivittäisissä toimissa tehdyistä pienistä valinnoista. Eepeen ruokakauppojen valikoimissa on paljon luomutuotteita ja lähiruokaa ja ostokset voi pakata muovipussin sijaan kestokassiin. Kierrätys ja tarkka jätteiden lajittelu kuuluvat Eepeen arkeen itsestäänselvyytenä.

 

Vastuullisuusraportointi

Eepeen vastuullisuustiedot sisältyvät S-ryhmän vastuullisuuskatsaukseen. Verkkojulkaisuissa kurkistetaan S-ryhmän vastuullisuustyöhön eri toimialoilla tehtyjen linjausten, kehityshankkeiden ja tapahtumien kautta.