Osuuskauppavaalit

Osuuskauppavaalit - Eepee

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa järjestää edustajiston vaalit 27.2.-15.3.2017.

Vaaleissa valitaan edustajiston 50 edustajaa seuraavalle nelivuotiskaudelle 2017-2020. Vaalien tulokset.

 

Asiakasomistajat valitsevat Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan edustajiston!

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan omistavat 84 000 asiakasomistajaa. Joka neljäs vuosi asiakasomistajat valitsevat Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupalle edustajiston,  joka käyttää omistajien ääntä sen hallinnossa. 

 

Näin valitaan Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan edustajisto

Vaaleja varten Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan alue on jaettu jäsenalueisiin. Asiakasomistajat äänestävät edustajistoon jäsenet omilta jäsenalueiltaan. Jäsenalueiden ulkopuolella asuva asiakasomistaja voi äänestää minkä tahansa jäsenalueen ehdokasta.

Ehdokaslistat

 

Jäsenalueet vuoden 2017 vaaleissa

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan vaaleissa 2017 valitaan edustajiston jäsenet jäsenalueittain seuraavasti:

  • Jäsenalue 1: 16 edustajiston jäsentä
    • Kunnat: Kauhava, Lappajärvi, Lapua, Vöyri (Petterinmäki), Alajärvi, Alavus, Kuortane, Soini, Vimpeli ja Ähtäri
  • Jäsenalue 2: 20 edustajiston jäsentä
    • Kunnat: Ilmajoki ja Seinäjoki
  • Jäsenalue 3: 14 edustajiston jäsentä
    • Kunnat: Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Kurikka, Teuva, Närpiö, Kristiinankaupunki ja Kaskinen

 

Näin äänestät vaaleissa!

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan edustajisto valitaan suhteellisella vaalitavalla. Kaikki ehdokkaat ovat jollain ehdokaslistalla. Ääni annetaan ehdokkaalle, mutta läpipääsyyn vaikuttaa sekä ehdokkaan itse saamat äänet että koko ehdokaslistan äänimäärä.

Äänestyslipuke ja äänestysohjeet toimitetaan Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan äänioikeutetuille jäsenille viikon kahdeksan aikana postitse. Postin kannosta johtuen voi olla mahdollista, että vaalikirje saapuu osalle paikkakuntia viikon yhdeksän alussa. Vaaleissa on mahdollista äänestää myös sähköisesti. Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa arpoo kaikkien äänestäneiden kesken Fiat 500 –auton.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan vaaliauton arvontaan osallistuvat ne Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan äänioikeutetut jäsenet, jotka ovat äänestäneet Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan edustajiston vaaleissa 27.2.-15.3.2017 joko postitse tai sähköisesti. Vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua (31.12.2016 mennessä) 15 vuotta täyttäneet ja jäseniksi hyväksytyt Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan jäsenet.

Vaaliauton voittajalla pitää olla arvontahetkellä voimassaoleva jäsenyys Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupassa ja voittajan täytyy asua Suomessa.

Vaaliauton arvonta suoritetaan perjantaina 24.3.2017 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Voittajan nimi julkaistaan Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan nettisivuilla, Twitterissä,  Facebook - ja Instagram -sivuilla sekä medialle lähetettävässä tiedotteessa.

Vaaliauton arvontaan eivät voi osallistua Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan johtoryhmä, hallitus, hallintoneuvosto ja S-vaalilautakunta eikä heidän talouksiinsa kuuluvat henkilöt.

 

Tästä linkistä klikkaamalla voit tutustua Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan sääntöihin: säännöt

 

Yhteyshenkilöt:
Asiakkuuspäällikkö Tuula Rajala, puhelin 010 764 9222, sähköposti tuula.rajala@sok.fi
Talousjohtaja Tuomo Långnabba puhelin 010 764 6207, sähköposti tuomo.langnabba@sok.fi

Eepeen vaalikone

Vaalikone kertoo, ovatko ehdokkaan ajatukset lähellä omiasi.