1.6.2017

PINOT GRIGIO JA ITALIAN KESÄ ROSSOISSA

Voimassa: 1.6.2017 - 31.8.2017

Tule nauttimaan kesästä Rosson terasseille ihanan jäähdytetyn valkoviinin seurassa.

  • PINOT GRIGIO JA ITALIAN KESÄ ROSSOISSA Raflaamo

    PINOT GRIGIO JA ITALIAN KESÄ ROSSOISSA 1.6.-31.8.2017

Tule nauttimaan kesästä Rosson terasseille ihanan jäähdytetyn valkoviinin seurassa. Valoa, lämpöä, kevyitä drinkkejä ja valkoviiniä auringonpaisteessa. Viinisuosituksemme on Tommasi Pinot Grigio Le Rosse, joka on tuoksultaan puhdas, hieman mausteinen ja trooppisia hedelmiä sisältävä. Suuntuntumaltaan se on keskihapokas, hyvärunkoinen ja runsas. Viini sopii myös seurusteluviiniksi sekä keveiden alkuruokien, vihannes- ja pastakeittojen kumppaniksi.

Viinilehden arvioissa viiniä kuvattiin tuoksultaan neutraaliksi, kypsän omenaiseksi, päärynäiseksi ja kukkaiseksi. Viinissä on makeaa mausteisuutta: muun muassa kanelia ja neilikkaa. Viini nostaa veden kielelle, jättäen helpon ja harmittoman jälkivaikutelman.

Pinot Grigio eli Ranskan alueella Pinot Gris on vanha rypälelajike, joka tunnettiin jo keskiajalla Burgundin alueella. Lajikkeen uskotaan polveutuvan punaisesta Pinot Noir -lajikkeesta, sillä Pinot Gris'n väri saattaa vaihdella hyvin tummasta ja jopa harmaasta (ranskaksi 'gris') aivan vaaleaan.  Pinot Gris -rypäleestä valmistetut viinit vaihtelevat olemukseltaan runsaasti riippuen siitä, millä alueella ja valmistustavalla ne ovat syntyneet. Esimerkiksi Alsacen viinit ovat täyteläisiä, kun taas Kaliforniassa kasvaneet ovat tyypillisesti kevyitä ja pirskahtelevia. Lajikkeen tunnistaa omenan, ruusun, neilikan, kanelin ja hunajan aromeista. 

Tommasi Pinot Grigio Le Rosse 12%

Norm. 44,50 € S-Etukortilla 39,50 €

Tarjous voimassa 1.6.-31.8.2017 Rossoissa

Hinta: 44,50 EUR
S-Etukortilla: 39,50 EUR
Ketju: Rosso
Ladataan kommentointia...