26.9.2018

Keraaminen pinnoitus suojaa autoa vuosia

Voimassa: Toistaiseksi

ABC-Fixaus Hyllykalliolla auton käsinpesut, vahaukset, ulko- ja sisäfixaukset.

  • ABC-Fixaus

Auton maalipinnan suojaamiseen on nyt tarjolla erittäin kestävä pinnoite, joka helpottaa myös auton puhtaana pitämistä.

Hyllykallion ABC-Fixauksessa voidaan asentaa auton maalipinnan keraaminen pinnoitus.
– Se on vähän kuin vahaus, mutta huomattavasti kestävämpi ja nykyaikaisempi vaihtoehto. Kyseessä on kemiallinen pinnoite, joka on kestävin mahdollinen suojaus, mitä nykytekniikalla on mahdollista, kertoo ABC-Fixauksen palvelupäällikkö Juho Tuomaala.
Keskimäärin keraaminen pinnoitus kestää kolmesta viiteen vuoteen ja valmistaja antaa sille kolmen vuoden takuun.
– Sitä ei kuluta pesukemikaalit, kuten vahoja kuluttaa, vaan ainoastaan mekaaninen rasitus maalipintaan. Esimerkiksi lumiharjan käyttö vaikuttaa pinnoitteen lopulliseen kestoon.

"AUTON PITÄÄ OLLA SIISTI"
Yrittäjä Arto Pihlaja ajaa Ford Mondeollaan noin 40 000 kilometriä vuodessa. Hänen autoonsa asennetaan keraaminen pinnoitus syyskuun puolivälissä.
– Se on loppupeleissä halvempi ja myös helpompi hoitaa, kun ei tarvitse vahata ja aina ostaa kalleinta pesua. Pinnoitus pitää auton siistinä, sillä pinta hylkii paremmin vettä ja likaa, jotka huuhtoutuvat ajaessa pois liukkailta pinnoilta.
– Auton pitää olla niin ulkoa kuin sisältä siisti, kun menen asiakkaiden luo. Se luo ensimmäisen vaikutelman, Pihlaja sanoo.

HELPPO TAPA PITÄÄ MAALIPINTA PUHTAANA
Keraamista pinnoitusta varten auto pestään ensin tarkasti käsin. Piki- ja rautahiukkaset poistetaan erikoisaineilla koko maalipinnasta.
– Jos siinä vaiheessa tuntuu vielä karheutta, niin auto käydään savestamalla läpi, joka poistaa viimeisetkin karheudet, Tuomaala kertoo. Sen jälkeen vuorossa on kemikaaleista aiheutuneiden rasvojen poisto, jonka jälkeen autoa lähdetään koneellisesti kiillottamaan.
- Ensin otetaan koneellisesti kiillottamalla mahdollisimman paljon naarmuja pois ja sen jälkeen vielä viimeistellään hienommat pinnan virheet sekä naarmut pois. Kiillotusainejäämät poistavan viimeistelypuhdistuksen jälkeen ryhdytään asentamaan pohjimmaista pinnoitetta ja sen kovetuttua asennetaan toinen pinnoite, joka viimeistelee autolle hienon ulkoasun. Pinnoitteena voidaan käyttää esimerkiksi laadukasta suomalaista Innokem 2k UHTFT -tuotetta, jolloin pinnoite on kaksikerroksinen ja erittäin kestävä. Edullisempi vaihtoehto on yksikerroksinen pinnoite, joka sekin on laadukas, mutta ei toki yhtä kestävä kuin kaksikerroksinen. Molempien pinnoitteiden asennustyö kestää noin puolitoista päivää.
– Jos vahaa auton puolen vuoden välein, niin pinnoite tulee pitkässä juoksussa halvemmaksi. Se on myös helpompi tapa pitää auton maalipinta kiiltävänä ja puhtaana, Tuomaala muistuttaa.

 

ABC CarWash&Fixaus
Latvalantie 1, Hyllykallio
010 764 9542, CarWashHyllykallio

Edun saat seuraavista toimipaikoista:
ABC CarWash
Katso toimipaikat
Edun saat ketjun ABC CarWash toimipaikoista:
Ketju: ABC CarWash