Oman maakunnan hyväksi
Etelä-Karjalan Osuuskauppa 110 vuotta

Maalaisten Osuuskauppa perustettiin Lappeenrantaan 1907

Etelä-Karjalan Osuuskaupan historia katsotaan alkaneetksi Maalaisten Osuuskaupan perustamisesta vuonna 1907. Maalaisten Osuuskaupan perustava kokous pidettiin lokakuussa 1907 Lappeenrannassa S. Hämäläisen kahvilassa. "Otettiin kysymykseen josko tänne Lappeenrantaan olisi perustettava osuuskauppa Lappeenrannan ympäristökuntia kuten Lappeen, Lemin, Savitaipaleen, Suomenniemen, Taipalsaaren ja Joutsenon kuntalaisia varten ja joka pitäisi kaupaksi tavaroita joita maanviljelijät ja muut maalaisetkin tulevat taloudessa tarvitsemaan."

Osuuskunnalle vahvistettiin säännöt ja valittiin hallitus, joka haki säännöille vahvistuksen Viipurin lääninkansliasta. Kuvernöörin vahvistus saatiin marraskuun 1. päivänä 1907.

Eekoon sukupuu

Etelä-Karjalan Osuuskaupan sukupuussa on kolme juurta ja monta oksanhaaraa. Liikkeen historiaan kuuluvat lukuisten sellaisien osuuskauppojen vaiheet, jotka ovat syntyneet 1900-luvun alkupuolella ja sittemmin eri tavoin yhdistyneet. Lopulta niistä on tullut osa Yhtymää tai siitä kehkeytynyttä Eekoota. (Anttila: 2007)

Osuusliike Yhtymän konttori Kauppakadun ja Koulukadun kulmassa

Yhtymän 3 kerroksinen kivirakennus valmistui vuonna 1937 Lappeenrannan keskustaan. Rakennuksen alakerrassa toimi myymälöitä, 2. kerroksessa oli ravintola ja 3. kerroksessa oli asuntoja.

Yhtymän omavalintamyymälä 1961

Vuonna 1961 avautui Raatikadulle omavalintamyymälä, josta asiakkaat saattoivat itse valita ja keräillä ostoksensa.

Yhtymän sotavuodet