Keskititkö viime vuonna ostojasi? Nyt se palkitaan: jaamme 2 miljoonaa euroa ylijäämänpalautusta

Perjantai 24.5. on monessa Eekoon asiakasomistajaperheessä merkittävä päivä. Tuolloin S-Tilille kilahtaa kaikkien aikojen ensimmäinen ylijäämänpalautus!

Etelä-Karjalan Osuuskauppa maksaa toukokuun lopussa ylijäämänpalautusta yli kaksi miljoonaa euroa.

Etelä-Karjalan Osuuskaupan taloudellisesti onnistuneen vuoden 2018 tuloksesta maksetaan asiakasomistajille ylijäämänpalautusta. Asiakasomistajat saavat palautuksena yhden prosentin niiden bonusostojen kokonaissummasta, jotka he ovat Eekoon toimipaikoista viime vuonna tehneet.
 
Maksettavan ylijäämänpalautuksen kokonaissumma on noin 2 miljoonaa euroa ja se jakautuu noin 50 000 asiakasomistajataloudelle. Eekoon historian ensimmäinen ylijäämänpalautus maksetaan asiakasomistajien S-Tileille perjantaina 24.5.2019.

Ylijäämää kesän lomakassaa kartuttamaan

- Ylijäämänpalautus on merkittävä rahasumma ostojaan keskittäville asiakasomistajille. Kun keskimääräinen maksettava ylijäämänpalautus on noin 40 euroa, saavat ostojaan keskittävät lapsiperheet ja muut paljon ostavat kotitaloudet jopa satojen eurojen palautuksia. Ylijäämänpalautuksen maksamisen mahdollistavat Eekoon hyvä taloudellinen menestys sekä tämänhetkinen tilanne osuuskaupan investoinneissa, kertoo toimitusjohtaja Mervi Sillanpää-Jaatinen
 
Palautuksen määrän voi ennakkoon laskea tarkastamalla S-mobiilista tai Omalta S-kanavalta, kuinka paljon viime vuonna ostoja kertyi. Kannattaa kuitenkin huomioida, että osuuskauppa voi maksaa ylijäämänpalautusta ainoastaan Bonukseen oikeuttavista ostoista Eekoon omista kaupoista, ravintoloista, hotelleista ja liikenneasemilta. Ylijäämänpalautusta ei kerry muista osuuskaupoista tai partneryrityksistä tehdyistä bonusostoista.

 Ylijäämänpalautus on osuuskaupan tapa palkita asiakasomistajiaan

Ylijäämänpalautus on osuuskunnan keino jakaa tulostaan omistajilleen. Ylijäämänpalautus jakautuu asiakasomistajille osuuskaupan palveluiden käytön mukaisesti: mitä enemmän asioit – sitä suurempi palautus.
 
– Osuuskaupan toiminnan tulos jää kokonaisuudessaan omaan maakuntaamme, sitä käytetään palveluja käyttävien asiakasomistajien palkitsemisen lisäksi palveluiden kehittämiseen ja ylläpitämiseen tarvittaviin investointeihin, summaa Sillanpää-Jaatinen.
 
Eekoon edustajisto päättää tuloksen käytöstä sekä mahdollisesta ylijäämänpalautuksesta vuosittain, aina sen hetkisen taloudellisen tilanteen mukaisesti. 
 

Mikä YJP?

  • Eekoon edustajisto päättää vuosittain kevätkokouksessaan taloudellisen tilanteen perusteella
  • Ylijäämänpalautusta  maksetaan 1 % vuoden 2018 aikana Eekoon toimipaikoista tehdyistä bonukseen oikeuttavista ostoista.
  • Maksetaan S-Tileille 24.5.2019

Esimerkkilaskelma

Olet viime vuonna ostanut yhteensä S-ryhmän ja yhteistyökumppaneiden toimipaikoista 5015 eurolla. Oman osuuskauppasi ostojen osuus on 3450 euroa. Osuuskauppasi edustajisto on päättänyt maksaa viime vuodelta ylijäämänpalautusta 1 %. Näin ollen omalle S-Tilillesi ilmestyy loppukeväällä 1 % x 3450 € eli 34,50 €.