Osuuskauppavaalit

Osuuskauppavaalit 2018

Osuuskauppavaalit - Eekoo

Ryhdy ehdolle ja äänestä Etelä-Karjalan Osuuskaupan vaalissa!

Etelä-Karjalan Osuuskaupan omistaa yli 64 000 asiakasomistajaa. Joka neljäs vuosi asiakasomistajat valitsevat Etelä-Karjalan Osuuskaupalle edustajiston, joka käyttää omistajien ääntä sen hallinnossa. Etelä-Karjalan Osuuskauppa järjestää edustajiston vaalin 9.–29.4.2018.

Näin valitaan Etelä-Karjalan Osuuskaupan edustajisto

Vaalia varten Etelä-Karjalan Osuuskauppa on jaettu jäsenalueisiin. Asiakasomistajat äänestävät edustajistoon jäsenet omilta jäsenalueiltaan. Jäsenalueiden ulkopuolella asuva asiakasomistaja voi äänestää minkä tahansa jäsenalueen ehdokasta.

Näin äänestät vaaleissa

Etelä-Karjalan Osuuskaupan edustajisto valitaan suhteellisella vaalitavalla. Kaikki ehdokkaat ovat jollain ehdokaslistalla. Ääni annetaan ehdokkaalle, mutta läpipääsyyn vaikuttaa sekä ehdokkaan itse saamat äänet että koko ehdokaslistan äänimäärä.
 
Äänestysohjeet ja äänestysliput lähetetään Etelä-Karjalan Osuuskaupan äänioikeutetuille jäsenille ennen äänestysajan alkamista. Tässä vaalissa jäsenet voivat ensimmäistä kertaa äänestää sähköisesti. Äänestää voi myös perinteisesti palauttamalla äänestyslipun vaalikuoressa postiin.
 
Tästä linkistä klikkaamalla voit tutustua Etelä-Karjalan Osuuskaupan sääntöihin: säännöt

Ryhdy ehdolle ja tule valituksi

Voit pyrkiä Etelä-Karjalan Osuuskaupan edustajistoon, jos olet ennen vaalin alkua 18 vuotta täyttänyt asiakasomistaja ja asut osuuskauppasi alueella. Ehdokasasettelu alkaa 15.1.2018 ja päättyy 16.2.2018.
 
Ehdoskalistan voi laatia vähintään 3 jäsenalueella asuvaa äänioikeutettua asiakasomistajaa. Listalla pitää olla vähintään 2 samalla jäsenalueella asuvaa asiakasomistajaa. Tässä vaalissa ehdokasasettelu tapahtuu sähköisesti, ehdokaslistan laatijat kutsuvat ehdokkaat sähköpostitse listalle.
 
Lataa tästä ehdokasasettelun yleisohje ja sähköisen ehdoksasettelupalvelun käyttöohje (pdf-muodossa).
 
Halutessaan asiamiehet voivat palauttaa myös paperisen ehdokaslistan. Paperisen ehdokaslistan saa erikseen pyytämällä S-vaalilautakunnan sihteeriltä: Annastiina Tiainen, puh. 010 762 0014 tai annastiina.tiainen@sok.fi
 
Eekoon edustajistonvaali, jäsenalueet
 
Etelä-Karjalan Osuuskaupan vaalissa 2018 valitaan edustajiston jäsenet jäsenalueittain seuraavasti:
 
Jäsenalue 1: 33 edustajiston jäsentä
Lappeenranta
 
Jäsenalue 2: 20 edustajiston jäsentä
Imatra, Parikkala, Punkaharju, Rautjärvi, Ruokolahti
 
Jäsenalue 3: 7 edustajiston jäsentä
Lemi, Luumäki, Savitaipale, Suomenniemi, Taipalsaari
 
Julkaisemme ehdokkaat näillä vaalisivuilla viimeistään 1.4.2018.