7.8.2015

Uutta ABC:n noutopöydässä – suoraan asiakkailta

Keväällä ABC toteutti suuren noutopöytäkyselyn siitä, millaista ruokaa suomalaiset haluavat syödä. Tulokset konkretisoituvat syyskuussa, kun lähetetyistä resepteistä yksi, Sadun jauhelihavuoka, saapuu ketjun noutopöytiin.

 • ABC Pirkkalan keittiömestari Maija Vettenranta kokkaa Sadun jauhelihavuokaa

  ABC Pirkkalan keittiömestari Maija Vettenranta kokkaa Sadun jauhelihavuokaa

 • Sadun jauhelihavuoka valmistuu ABC:n keittiössä

  Sadun jauhelihavuoka valmistuu ABC:n keittiössä

 • Tomaattisiivut ja juustoraaste aateloivat jauhelihavuoan

  Tomaattisiivut ja juustoraaste aateloivat jauhelihavuoan

 • ABC Pirkkalan keittiömestari Maija Vettenranta ja SOK:n tuotekehityspäällikkö Mika Mertens

  ABC Pirkkalan keittiömestari Maija Vettenranta ja SOK:n tuotekehityspäällikkö Mika Mertens

Sadun jauhelihavuoka

Kesäkurpitsa
Naudan jauheliha
Valkosipulimurska
Creme fraiche
Paprikajauhe
Suola
Mustapippuri
Juustoraaste (esim. mozzarella)
Tomaatti
 
Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi vuoan pohjalle, mausta suolalla. Sekoita keskenään ruskistettu jauheliha, creme fraiche, paprikajauhe, valkosipuli ja mustapippuri. Laita valmis jauhelihamassa kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Lisää massan päälle vielä viipaloidut tomaatit sekä juustoraaste. Paista 175 asteessa 45 minuuttia. Koristele persiljalla.

 – Kaikissa ruoissa pitää olla joku "juttu", ja tässä nimenomaan oli se jokin. Siitä löytyvät kaikki elementit, mitkä sopivat kotiruokaan, kertoo tuotekehityspäällikkö Mika Mertens SOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Annoksella on pitkä matka kuljettavana, ennen kuin se voi päätyä noutopöytään. Ideoita ja reseptejä keräillään ja haetaan tuotekehitystiimin kesken. Lisäksi kuullaan myös henkilökuntaa – asiakkaita unohtamatta.

– Suomalainen on syöjänä vaativa. Meillä on takaraivossa se, miltä hyvä kotiruoka maistuu. Suomalaiset arvostavat mielestäni oikeita asioita, puhtaita raaka-aineita ja hyviä makuja, Mertens kertoo.

Kotiruokaa noutopöytään

Huhtikuun lopulla järjestetyn suuren noutopöytäkyselyn perusteella asiakkaat haluavat noutopöytäänsä rehellisiä kotiruokia laadukkaista raaka-aineista. Vastauksista nousee esille muutamia pääkohtia: Ruoan eettisyys, terveellisyys ja tuoreus ovat asiakkaille erittäin tärkeitä. Myös raaka-aineiden kotimaisuutta pidetään arvossa.

Jauhelihavuoka Orimattilasta

Syyskuussa noutopöytään saapuu uutuus noutopöytäkyselyn satona: Voittaja-annoksen, Sadun jauhelihavuoan, resepti on orimattilalaisen Satu Lindqvistin kehittelemä versio hänen alun perin internetistä löytämäänsä reseptiin.

– Olen varioinut reseptiä paljonkin. Joskus maustan vain pienellä palalla lihaliemikuutiota, toisinaan taas kokeilen mausteita rohkeastikin, mutta ranskankerma on mielestäni "se juttu" tässä reseptissä, Lindqvist kertoo.

Uutinen koskee toimipaikkoja:
ABC-liikennemyymälät
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun ABC-liikennemyymälät toimipaikkoja:
S-kanavan sisällöt asiasanalla: Reseptit, Ruoka, Tuotekehitys