24.1.2018

Terveystuotteilla puhtia alkuvuoteen

Alkuvuonna joulun herkuttelut ovat enää kaukainen muisto ja moni vannookin kuntoilun nimeen, luultavasti uudenvuodenlupauksen innoittamana. Toiset puolestaan tuskailevat kotona sohvan pohjalla jouduttuaan pöpöjen taltuttamaksi näin influenssakaudella. Niin tai näin, tammikuun buumit ja vitsaukset näkyvät selkeästi myös Sokos Pukumiehen terveystuoteosastolla. 

– Influenssa-aikaan etenkin sinkit, probiootit ja C-vitamiinit tekevät kauppansa, sillä ne vahvistavat vastustuskykyä. Kuntoilun osalta puolestaan korostuvat lihaksistolle tärkeät magnesiumit ja rasvahapot, jotka tekevät hyvää niin mielelle kuin verenkierrolle. Myös detox-tuotteet ovat suosittuja alkuvuonna, Hanne Niskakangas Sokos Pukumiehestä kertoo.

Vuodenajoilla on vaikutusta terveystuotteiden myyntiin; talvella ostetaan enemmän immuunipuolustusta tukevia tuotteita, kun taas kesällä auringon porottaessa tarvitaan enemmän muun muassa magnesiumia. Terveystuotteiden tarve määritellään kuitenkin aina kunkin asiakkaan mukaan sesongista riippumatta.

– Räätälöimme suositeltavat tuotteet aina yksilöllisesti. Tärkeintä on muistaa, että ravintolisät eivät ole lääkkeitä eli niillä ei hoideta sairauksia, vaan ne on tarkoitettu tukemaan terveyttä, Niskakangas toteaa.

Henkilökunnan suosittelualttius on harjaantunut paitsi kokemuksen, myös säännöllisten koulutusten kautta. Koulutuksia järjestetään niin peruskoulutusten kuin uutuustuotteiden saralla. Tämän lisäksi työntekijät voivat osallistua erinäisten terveystuoteasiantuntijoiden luentoihin.

Kuuriluonteisesti vai jatkuvaan käyttöön?

Terveystuotteiden syönnissä on hyvä pitää välillä pieniä taukoja. Muun muassa yrttivalmisteita on hyvä käyttää kuureina, ja myös rasvaliukoisissa vitamiineissa tauot ovat paikallaan, jotta elimistö pääsee purkamaan varastojaan.

– Omiin luottotuotteisiini kuuluvat Omega-3-rasvahapot, D-vitamiinit sekä probiootit. Nämä kaikki tukevat tehokkaasti elimistöä jokapäiväisessä elämässä, terveyttä ja hyvinvointia edistäen, Niskakangas erittelee.

Aloittelijalle Niskakangas suosittelee perustuotteiksi D-vitamiinia ja kalaöljyä, joskin korostaa sitä, että jokaisella on omat henkilökohtaiset tarpeensa ja lähtökohtansa. Myös eri terveystuotesarjat voivat puhutella toista asiakasta eri tavalla kuin toista.

– Tällä hetkellä suosiota ovat kasvattaneet superfoodit, joista erityisesti Puhdistamon tuotteet ovat suosittuja. Solgar on ollut pitkään monen luottomerkki mutta markkinoilta löytyy myös monia muita laadukkaita sarjoja, kuten Bioteekki ja Biomed.

Tuotesarjojen lisäksi asiakkaat kyselevät terveystuoteosaston työntekijöiltä vinkkejä tiettyihin ongelmiin, kuten vatsavaivoihin tai hiusten lähtöön. Alkuvuodesta paljon kuultu kysymys on liittynyt myös makeanhimon taltuttamiseen.

– Makeanhimon voittamisessa on ensisijaisen tärkeää terveellinen ruokavalio eli sokeri ja vehnä pitää jättää lähtökohtaisesti vähemmälle. Säännölliset ruokailuajat tasaavat verensokeria ja myös kromi voi helpottaa makean tuskissa. Kuidut ovat hyvä lisätuki, Niskakangas päättää.

Uutinen koskee toimipaikkoja:
Sokos
Katso toimipaikat
Uutinen koskee ketjun Sokos toimipaikkoja:
Ketju: Sokos
S-kanavan sisällöt asiasanalla: Hyvinvointi, Terveys