29.7.2013

Meetvurstien mestari

Oululainen Kotivara Oy on Suomen ainoa pelkästään meetvursteihin erikoistunut elintarvikevalmistaja. Kotivaran pitkän kokemuksen ansiosta monen mielestä herkullisimmat meetvurstit tulevat Oulusta.

  • Kotivara Oy:n venäläinen meetvursti on yksi Suomen suosituimmista meetvursteista.

Herkullisiin meetvursteihin sekä muihin kylmäsavutuotteisiin erikoistunut oululainen perheyritys Kotivara Oy sai alkunsa syksyllä 1943. Tänä vuonna vietetäänkin jo 70-vuotis syntymäpäiviä. Kotivaran tuotteet kuuluvat monen ostoskoriin niin Suomessa kuin Ruotsissakin.

Kypsyttämisessä sen salaisuus

Kotivaran meetvurstit valmistetaan Limingantullin meetvurstitehtaassa perinteisellä menetelmällä: kypsyttäminen ei tapahdu keinotekoisesti vaan meetvurstit kypsyvät hitaasti leppäpuun aromissa.

– Aidossa meetvurstien valmistuksessa on yhä edelleenkin jäljellä aimo annos oppipoika-kisälli-mestari-periaatetta, Kotivaran myyntipäällikkö Miikka Orvola kuvailee.

Kotivaran meetvurstien herkullisen maun salaisuus on ainutlaatuisen pitkä kypsytysaika sekä huolellinen maustaminen.

– Hyvänmakuisen meetvurstin kypsytys on taito, jossa osaaminen siirtyy käytännön kokemuksen kautta sukupolvelta toiselle, Orvola kertoo.

Kotivara valmistaa monia erikoismeetvursteja, kuten luomumeetvurstia ja Siluetti-meetvurstia, jonka rasvapitoisuus on vain 2,7 %. Kotivaran venäläinen meetvursti on puolestaan yksi Suomen suosituimmista meetvursteista.

Yhteistyöllä lähialueiden parhaaksi

– Arina panostaa voimakkaasti oman alueensa tuotteisiin. Kotivaran meetvurstivalikoima Arinassa on valtakunnallisia valikoimia laajempi ja olemme tästä hyvin otettuja, Orvola kertoo Osuuskauppa Arinan ja Kotivara Oy:n yhteistyöstä.

– Asiakkaita halutaan palvella hyvin ja kattavasti, ja tällaisen toimijan kanssa myös Kotivaran on ollut hyvä tehdä yhteistyötä, Orvola jatkaa.

S-kanavan sisällöt asiasanalla: Lähiruoka, Tavarantoimittaja