8.7.2013

Lähiruokaa pohjoisen laadukkaasta lihasta

Veljekset Rönkä Oy on Euroopan Unionin pohjoisin naudanlihatalo, joka jalostaa naudanlihan lisäksi myös Meri-Lapin karitsaa sekä poroa. Raaka-aineet tulevat suurimmaksi osaksi Arinan toimialueelta.

Veljekset Rönkä Oy:n juuret ulottuvat Kemin Vilmilän teollisuusalueelle, jossa Ahti Rönkä aloitti lihanjalostustoiminnan syksyllä 1984. Nykypäivänä valikoimista löytyy pihvinautaa, naudanlihaa, poroa sekä Meri-Lapin karitsaa. Röngän lihatuotteet ovat tuttuja erityisesti Pohjois-Suomessa, mutta myös Suomen hotelli- ja ravintola-alan ammattilaisten keskuudessa.

Laatua sen olla pitää

Hankinnassa erityisen tärkeää on pohjoisen laadukas liha. Lihatuotteet on kehitetty vastaamaan kuluttajien vaatimuksia mausta, laadusta sekä helppokäyttöisyydestä. Tuoreuden ja laadun takaa se, että liha voi olla 48 tunnin sisällä tilalta kuluttajan ostoskorissa.

– Toiminnan lähtökohtana ovat ensisijaisesti asiakkaiden odotukset, tarpeita vastaavat turvalliset tuotteet sekä vastuulliset toimintatavat, hankintapäällikkö Anne Närhilä summaa.

Valikoimissa valinnan varaa

Veljekset Rönkä Oy:n valikoima on laaja. Rasioina myydään myös erikoisjauhelihaa, kuten karitsa-nautajauhelihaa sekä aidosta paistista jauhettua jauhelihaa, jonka rasvapitoisuus on pieni, alle 5 %.
 
– Jauheliha on myydyin tuotteemme - sitä pakataan meillä kuukausittain 150.000 rasiaa. Sen osuus koko myynnistä on 75 %, kertoo myyntijohtaja Eero Mäki-Jokela.

Tuotteet ovat aidosti lähiruokaa, sillä ne on kaikki hankittu ja tuotettu lähialueilla. Tämä mahdollistaa tuoreen lihan tarjoamisen Arinan omistajille.

– Olemme tosissamme kehittämässä lähiruuan merkitystä. Suurin kiitos tietenkin kuuluu lähialueen kuluttajille, jotka ovat meidän tuotteet valinneet, toimitusjohtaja Veikko Oljakka kiittelee.

S-kanavan sisällöt asiasanalla: Lähiruoka, Tavarantoimittaja