24.7.2014
1 kommentti

Käsin leivottua pohjoisella osaamisella

Kaikkien rakastama Fazer on jo yli sata vuotta tarjonnut suomasille herkkuja leipomotuotteista makeisiin. Fazer haluaa, että elämä maistuu hyvältä joka päivä.

  • Linnanmaan Lähileipomon esimies Anna Rahko aloittaa aamunsa taikinoiden teolla, ja siitä päivä etenee leivonnan merkeissä.

  • Lähileipomot tarjoavat eri tilanteisiin räätälöidyn tuotevalikoiman ‒ arkeen ja juhlaan sopivia tuotteita.

  • Fazerin missio luoda makuelämyksiä toteutuu joka päivä jokaisen fazerilaisen ansiosta.

Fazer on aina ollut makumaailman edelläkävijä kuunnellen asiakkaiden toiveita. Fazer leipoo yli 95 % tuotteistaan Suomessa, ja leivonnassa käytetty vehnä, kaura ja ohra ovat täysin kotimaisia. Rukiin kotimaisuusasteen nostamista Fazer työstää Pro Ruis -yhdistyksen kautta.

Rukiinen maku pohjoissuomalaisten mieleen

Osuuskauppa Arinan toimialueella sijaitseva Fazerin Oulun leipomo on erittäin merkittävässä roolissa oman alueen tuotteiden valmistuksessa. Makuelämysten leipominen työllistää satoja leipomoalan ammattilaisia.

‒ Suosituin leipämme on Fazer Puikula Täysjyväruis. Sen kokonaisvolyymi vuodessa on 4 miljoonaa kiloa eli leipää valmistuu 10 000 palaa tunnissa, kertoo Fazerilla yli kolmekymmentä vuotta työskennellyt Oulun leipomon leipomopäällikkö Juha Valtamäki.

Rakkaudella itse tehtyä

Fazerilla on Oulun Prismoissa Limingantullin ja Linnanmaan sekä Kempeleen Zeppeliinin myymälöissä Lähileipomoita, joissa leipurit leipovat joka päivä tuoretta leipää asiakkaiden silmien edessä käsinleivonnan perinteitä kunnioittaen.

‒ Lähileipomoiden voisi sanoa olevan leipureiden karkkikauppoja, sillä leivomme tuotteet paikan päällä ihan jauhoista saakka. Jauhot tulevat Fazerin omasta myllystä eli tuotteemme ovat lähiruokaa parhaimmillaan, kuvailee Linnanmaan Lähileipomon esimies Anna Rahko.

Omistajien eduksi

Arina ja Fazer haluavat luoda yhä parempia ja laadukkaampia tuotteita ja palveluja pohjoissuomalaisten päivittäiseen hyvinvointiin ja makuelämyksiin. Vuosien varrella yhteistyötä on tehty mm. tuotteiden saatavuuden, riittävyyden ja tuoreuden varmistamiseksi.

S-kanavan sisällöt asiasanalla: Arina, Fazer, Leipomo, Leivonta, Lähiruoka, Pohjoinen, Ruoka