22.7.2013
2 kommenttia

Isoja makuja Pyhännältä

Suomen ainoa perunalastutehdas tarjoaa kotimaisia perunalastuinnovaatioita suoraan lähikauppojen hyllyille.

  • Paikalliset perunat ovat päässeet pellolta pussiin ja kaupan hyllylle.

Suomen ainoa perunalastutehdas, Pyhännän Einestuote Oy, aloitti toimintansa vuonna 1979. Myöhemmin vuonna 1984 tehdas siirtyi Raisio Yhtymä Oy:n omistukseen ja siitä edelleen perustettavalle Real Snacks Oy:lle vuonna 2001. Vuodesta 2005 Real Snacks -tuotemerkki on näkynyt kauppojen hyllyillä.

Kotimaisia innovaatioita

Tällä hetkellä valikoimiin kuuluu neljä eri sipsimakua, kaksi eri juustosnacksiä, kotimaiset dippijauheet, tortilla-lastut sekä Salsa-kastikkeet. Real Snacksille kehitystyö on erityisen tärkeää. Heidän tarkoituksenaan on tuoda kauppojen hyllyille säännöllisesti uusia suomalaisia snacks-innovaatioita. Myös kotimaisuus on Real Snacksille tärkeä osa tuotantoa.

– Pohjoispohjalainen peruna on maan kuulua. Olemmekin alusta saakka halunneet rakentaa perunan hankinnan paikallisten viljelijöiden varaan. Joka vuosi paikalliset viljelijät toimittavat tehtaallemme lähes 3,5 miljoonaa kiloa perunaa. Teemme heidän kanssaan pitkäjänteistä yhteistyötä, mikä takaa sen, että käyttämämme raaka-aine on aina ensiluokkaista, Real Snacks Oy:n toimitusjohtaja Mikko Tahkola painottaa.

Sipsien alkuperä on aina selvitettävissä, sillä pakkauksiin on merkitty tiedot miltä tilalta perunat ovat tulleet.

Yhdessä hyvä tulee

Osuuskauppa Arinan ja Real Snacks Oy:n yhteistyö on ollut erinomaisen sujuvaa molemmin puolin. Asiakkaat ovat päässeet nauttimaan yhteistyön hedelmistä suoraan omassa lähikaupassa.

– Paikalliset voimat yhdistäen luomme työtä ja toimeentuloa niin viljelijöille, sipsitehtaalle kuin kaupallekin. Tämän yhteistyön johdosta alueen kuluttajilla on hyvä mahdollisuus löytää alueella tuotetut perunalastut omasta lähikaupasta, myyntijohtaja Mikko Paso kertoo.

S-kanavan sisällöt asiasanalla: Lähiruoka, Tavarantoimittaja