7.6.2017

Haluaisitko gluteenittoman vaihtoehdon suosikkipizzastasi?

Ravintolan menun on taivuttava yhä useampien ruokavalioiden vaatimuksiin.

  • Rosso vegan vegaaninen pizza

    Rossossa voi syödä gluteenittoman, maidottoman ja vegaanisen pizzan.

Samassa ravintolaseurueessa saattaa herkutella niin vegaani, pähkinäallergikko kuin gluteenitonta tai lihatonta ruokavaliota noudattava ruokailija. Ravintolamenun onkin taivuttava yhä useampien ruokavalioiden vaatimuksiin. 

Gluteenitonta ruokavaliota noudattavat, joista osa keliaakikkoja, ovat kasvava asiakasryhmä ravintoloille. Rossojen keittiöissä on täysin oma prosessi gluteenittoman ruokavalion annoksille. Ravintoloissa huomioidaan raaka-aineet sekä tuotteiden sijoittelu kylmiössä ja keittiöissä. Gluteenittomille tuotteille käytetään erillisiä valmistusvälineitä, ja gluteenittomat pizzat paistuvat omissa uuneissaan. Gluteenittomien ja muiden erikoisannosten lisäksi Rossoissa ravintoloissa pyritään vaihtamaan valitun annoksen raaka-aineet asiakkaan ruokavaliota vastaavaksi. Esimerkiksi Rossossa voi syödä gluteenittoman, maidottoman ja vegaanisen pizzan.

"Gluteenittomien pizzojen myynti on kasvanut Rossoissa lähes 15% viimeisen vuoden aikana. Vuonna 2016 näitä pizzoja paistui peräti 36 000", kertoo Rosson ketjupäällikkö Merja Helistö.
 
"Tänä vuonna uskon, että kasvua nähdään erityisesti kasvisruoka- ja vegaaniannosten kohdalla. Ravintoloidemme keittiöissä ollaankin nyt innokkaita kehittelemään lisää erilaisia kasvisvaihtoehtoja.", Helistö sanoo. Kaikkiin Rosson pizzoihin on nyt valittavissa myös vegaaninen juustovaihtoehto.
 
Ravintoloiden koulutettu henkilökunta osaa antaa lisätietoja tarjoiltavista annoksista sekä niiden sisältämistä allergioita ja intoleransseja aiheuttavista aineista ja tuotteista. Asiaa voi tiedustella myös ennakkoon ravintolasta sähköpostitse tai some-kanavien kautta.

Ravintoloiden ruokalistoille laktoosittomat, vähälaktoosiset ja gluteenittomat annokset on merkitty selkeästi. Osassa ravintoloita on nyt myös merkintä vegaanisten annosten kohdalla.

Erilaisia ruokavalioita noudattavien lisäksi ravintoloissa käy yhä enemmän asiakkaita eri kulttuureista, kansalaisuuksista ja uskontokunnista. "Seuraava haasteemme on perehtyä siihen, että pystymme palvelemaan kaikkia heitä hyvin ja monipuolisesti", kertoo kehitysjohtaja Atte Vannasmaa SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Lisätietoja:
Atte Vannasmaa, kehitysjohtaja, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, p. 050 3883113, atte.vannasmaa@sok.fi

Ketju: Rosso