16.12.2010

Osuuskaupan tiedote 16.12.2010

Ympyrä ja Ympäristö selvittävät uuden osuuskaupan perustamista

Osuuskauppa Ympyrä ja Osuuskauppa Ympäristö ovat päättäneet aloittaa selvitystyön uuden osuuskaupan perustamisedellytyksistä. Päätökset maakunnallisen, koko Kymenlaakson alueella toimivan osuuskaupan mahdollisesta perustamisesta tehdään selvitysvaiheen jälkeen. Mikäli yhteinen näkemys löytyy, osuuskauppojen eri hallintoelimet tulevat käsittelemään asiaa kokouksissaan alkuvuoden 2011 aikana.

 

Alustavia keskusteluja yhteistyön syventämiseksi on käyty jo parin vuosikymmenen ajan, ja nyt koettiin luontevaksi ryhtyä perusteelliseen kartoitukseen. Osuuskauppa Ympyrä ja Osuuskauppa Ympäristö ovat myös jo pitkään tehneet laaja-alaista yhteistyötä, josta näkyvimpänä osoituksena on rauta-maatalouskauppaa harjoittava Kymenlaakson Agrimarket Oy. Yhteisesti omistettu yritys on toiminut sekä Etelä- että Pohjois-Kymenlaaksossa vuodesta 1999.

 

Molempien osuuskauppojen vahva markkina-asema ja taloustilanne antavat hyvät lähtökohdat selvitystyölle, jonka tavoitteena on yhä paremmat palvelut ja edut tarjoava maakunnallinen kokonaisuus.

 

Lisätiedot:

Osuuskauppa Ympyrä, toimitusjohtaja Vesa Kyllönen, puh. 040 837 5509

Osuuskauppa Ympäristö, toimitusjohtaja Jouko Vehmas, puh. 0500 652 220