15.4.2011

Osuuskaupan tiedote 15.04.2011

Ympäristö työllistää kesällä 2011 noin 350 kesätyöntekijää ja -harjoittelijaa

YMPÄRISTÖ TYÖLLISTÄÄ KESÄLLÄ 2011 NOIN 350 KESÄTYÖNTEKIJÄÄ JA -HARJOITTELIJAA

Osuuskauppa Ympäristöllä on pitkät perinteet nuorten työllistämisestä kesälomitustehtäviin. Edellisvuosien tapaan Ympäristössä on tulevana kesänä tarjolla noin 350 kesätyö- ja harjoittelupaikkaa. Noin 200 ammattitaitoa vaativan kesälomitustehtävän lisäksi Ympäristö tarjoaa 150 kesäharjoittelupaikkaa koululaisille Tutustu työelämään ja tienaa –kesäharjoitteluohjelman kautta. Paikkoja voi hakea toukokuun puoliväliin saakka.

Kesäharjoitteluohjelmaan nuoria jo 20. kerran

Tutustu työelämään ja tienaa –kesäharjoitteluohjelma on Suomen Kaupan Liiton ja Palvelualojen ammattiliiton sopima ohjelma, jonka tavoitteena on tukea koululaisten työnsaantia ja tutustumista työelämään. Ympäristö lähti ohjelmaan mukaan heti alusta alkaen ja tarjosi aluksi harjoittelupaikkoja noin sadalle nuorelle vuosittain. Määrä on siitä noussut ollen nykyisin noin 150-160. Kaiken kaikkiaan viimeisten 19 vuoden aikana Ympäristö on ohjelman kautta työllistänyt reippaasti yli 2000 nuorta

Kesäharjoitteluohjelmaan voivat hakea 15 vuotta täyttäneet peruskoululaiset ja lukiolaiset. Sopimuksen piiriin kuuluvat ne nuoret, jotka eivät aiemmin ole olleet töissä kaupan tai ravintola-alalla. Kesäharjoitteluohjelma kestää 10 päivää, ja työsuhde voidaan sijoittaa kesä-elokuun väliselle ajalle. Tutustumisjaksoja voi samalla henkilöllä olla vain yksi Ympäristö-konsernissa. Harjoitteluohjelman suorittamisesta osuuskauppa maksaa nuorelle palkkaa 320 euroa. Päivittäinen työaika on 6 tuntia.

Miten haetaan?

Tutustu työelämään ja tienaa –harjoittelupaikkoja on tarjolla monipuolisesti Ympäristön eri toimialoilla eli Prismassa, Sokoksella, S-marketeissa, Saleissa, lähimyymälöissä, ABC-liikennemyymälöissä, hotelli Vaakunassa sekä Ympäristön ruokaravintoloissa. Nuori hakee suoraan haluamaansa toimipaikkaan viemällä henkilökohtaisesti täyttämänsä ja tulostamansa hakulomakkeen, joka löytyy osoitteesta http://www.s-kanava.fi/ymparisto/avoimettyopaikat "Tutustu työelämään ja tienaa –kesäharjoittelija" linkin alta. Prisman osalta lomakkeet palautetaan Päivi Mäkelälle Prisman yläkerroksen konttoritiloihin.

Muita kesätyöpaikkoja haetaan sähköisellä hakulomakkeella, joka löytyy em. osoitteesta linkin "Kesätyöhaku 2011" alta.