21.2.2011

Osuuskaupan tiedote 21.02.2011

Vuonna 2010 Keulan asiakasomistajille maksettiin Bonusta ennätysmäärä ja henkilöstön määrä kasvoi

Vuonna 2010 Osuuskauppa Keulan asiakasomistajille maksettiin Bonusta
ennätysmäärä ja henkilöstön määrä kasvoi

Vuonna 2010 Osuuskauppa Keulan henkilökunnan määrä lisääntyi 22 hengellä 437:ään. Neljässä vuodessa henkilökunnan määrä on kasvanut 129 henkilöllä. Viime vuonna Osuuskauppa Keulan maksama Bonus asiakasomistajille kasvoi 6,3 miljoonaan euroon ja keskimääräinen asiakasomistajatalous sai Bonusta vuoden aikana 265 euroa. Osuuskauppa Keulan toiminnan tulos oli n. 2,6 milj. euroa ja siinä oli kasvua n. 0,5 milj. euroa.

Henkilöstön määrä kasvoi vuonna 2010

Osuuskauppa Keulalla oli vuoden lopussa toimipaikkoja 27. Heinäkuussa Keula avasi ensimmäisen oman parturi-kampaamonsa Rauman Hiusprisman Raumalle Prisman liikekeskukseen. Osuuskauppa Keulan henkilökunnan määrä viime vuoden lopussa oli 437, jossa lisäystä edellisvuoteen 22 henkilöä.

Asiakasomistajille palautettiin yli 6,3 miljoonaa euroa Bonuksena ja maksutapaetuna

Osuuskauppa Keula on asiakasomistajiensa omistama yritys. Uusia asiakasomistajia liittyi vuoden aikana 1 530 ja asiakasomistajien määrä oli vuoden lopussa 24 529. Alueen talouksista yli 65 prosenttia on Keulan asiakasomistajia.

Asiakasomistajille maksettiin viime vuonna Bonusta ja maksutapaetua yhteensä yli 6,3 milj. euroa, jossa oli kasvua 0,3 milj. euroa. Bonusta myöntävät myös S-ryhmän valtakunnalliset yhteistyökumppanit: Silmäasema, If, Oral, Herz, Elisa, Himos, Muuttopalvelu Niemi ja S-matkat. Näiden lisäksi Bonusta myöntävät paikalliset yhteistyökumppanimme Lännen Omavoima Oy, Satakello ja Sarin Tukkapaja Sokoksessa.

Toiminnan tulos oli 2,6 miljoonaa euroa

Osuuskauppa Keulan toiminnan tulos oli vuonna 2010 n. 2,6 milj. euroa, kasvaen vuodesta 2009 n. 0,5 milj. eurolla. Tulosta rasittivat edelleen viime vuosien poikkeuksellisen suuret investoinnit, sillä poistot, kalusto- ja kiinteistökulut kasvoivat n. 0,8 milj. euroa. Toimialoista tulostaan paransivat päivittäistavara- ja käyttötavarakauppa sekä ABC – ja ravintolaliiketoiminta.

Osuuskauppa Keulan veroton vähittäismyynti nousi 133,6 milj. euroon, jossa oli kasvua 5 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Myynnin kasvuun toimialueellamme vaikuttivat erityisesti Laitilan uusien toimipaikkojen saavuttama ilahduttava myynnin taso sekä polttonestemyynnin hyvä litra- ja
euromääräinen kehitys koko toimialueella.

Vuoden 2011 näkymät

Suomen talous ja kuluttajien luottamus omaan talouteensa on kääntynyt kasvuun vuonna 2010. Uskomme vähittäiskaupan myynnin jatkavan maltillista noin kahden prosentin kehitystä joskin riskejä tätä pienempäänkin kehitykseen on nähtävissä. Tavoittelemme vuonna 2011 edelleen lisäystä asiakasomistajiemme määrään ja siten alan kehitystä parempaa myynnin kasvua.

Lisätietoja: vt. toimitusjohtaja Marko Markela, p. 044 518 2015