9.4.2008

Osuuskaupan tiedote 09.04.2008

Viikin Prisma avattiin

HOK-Elannon yhdestoista Prisma avattiin Viikissä torstaina 8.11. kello 10. Avauspuheessaan SOK:n pääjohtaja Arto Hiltunen totesi, että avajaisia jouduttiin viettämään poikkeuksellisissa tunnelmissa.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun uuden Prisman avajaisia vietetään niin, että Suomen liput ulkopuolella liehuvat puolitangossa. Tuusulan traagiset tapahtumat ovat varmasti meidän kaikkien mielessä. Elämä kuitenkin jatkuu ja tämäkin Prisma avataan aikataulussaan. Tänne saapunut runsaslukuinen asiakasomistajajoukko osoittaa, että Prisman palveluita on kaivattu, Arto Hiltunen totesi.

Pääkaupunkiseudun nykyaikaisin Prisma tarjoaa nyt entistä laadukkaammat käyttötavaravalikoimat yhdistettynä Prisman kokonaisedullisuuteen. Myös ympäristönäkökohdat on huomioitu vahvasti Prisman toteutuksessa.

Prisma-keskus palvelee viereisen yliopistokampuksen asukkaiden lisäksi ainakin Viikin, Veräjämäen, Pihlajamäen ja Pihlajiston asukkaita. Siitä on hyvät yhteydet myös Herttoniemen, Myllypuron ja muun Itä-Helsingin suuntaan sekä länteen Vanhankaupungin ja Käpylän suuntaan. Prisma-keskuksen lähivaikutusalueella asuu 65 000 asukasta, jonka lisäksi luontevien lähiyhteyksien ansiosta tavoitetaan yli 90 000 asukasta. Vilkkaasti liikennöidyn Lahden moottoritien kupeessa sijaitseva hypermarket on luonteva asiointipaikka myös monelle tämän väylän varrella asuvalle

– Uusi Prisma-keskus täydentää tuntuvasti Itä-Helsingissä asuvien asiakasomistajiemme palveluja ja käyttötavaran tarjontaa, sanoi HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi.

– Eikä tämä jää tähän. Kehitämme edelleenkin palvelutarjontaamme tällä suunnalla, ja seuraava Prismamme avataan Itäkeskuksessa vuoden kuluttua.

Hyvät yhteydet niin julkisella liikenteellä kuin omalla autollakin liikkuville ovat edellytyksinä kaikissa HOK-Elannon Prisma-hankkeissa.

– Prismat tarjoavat asiakasomistajillemme laajimman mahdollisen palvelukokonaisuuden ja siksi pidämme huolta niiden saavutettavuudesta. Toimialueella tämä merkitsee luonnollisesti Prismojen lukumäärän kasvattamista jatkossakin, kertoi HOK-Elannon Prismojen ketjunjohtaja Jorma Aromäki.

Prisma-keskuksessa asiointi on tehty mahdollisimman toimivaksi ja sujuvaksi, jotta yhdellä kauppamatkalla voisi hoitaa monta asiaa.

– Täältä löytyy koko perheelle kaikki tarvittava saman katon alta, erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Monipuolisuuttamme lisää hyvä käyttötavaravalikoimamme, joka edustaa Prisma-ketjun uusinta kehitystä, sanoi Viikin Prismajohtaja Riitta Hänninen.

Kooltaan Prisma Viikin myyntipinta-ala on lähes 9 000 m2 ja se jakautuu kahteen kerrokseen. Ensimmäisessä kerroksessa ovat päivittäistavarat ja toisessa kerroksessa sportin, kodintekniikan ja viihteen, pukeutumisen ja kodin tuotteet. Viikin Prisma-keskuksen bruttoala, pysäköintitalo mukaan luettuna, on noin 49 000 m2, josta kauppakeskuksen liiketilojen osuus on noin 12 400 m2.