26.1.2011

Osuuskaupan tiedote 26.01.2011

Vesannon Osuuskaupan sulautumista Osuuskauppa PeeÄssään suunnitellaan

Vesannon Osuuskaupan sulautumista Osuuskauppa PeeÄssään suunnitellaan

 

Vesannon Osuuskauppa harkitsee sulautumista Osuuskauppa PeeÄssään. Osuuskaupat käyvät asiasta neuvotteluja ja päätöksiä tehdään todennäköisesti jo kevään 2011 aikana.

– Mahdollisessa sulautumisessa on kyse hyvässä yhteisymmärryksessä tehtävästä ratkaisusta, jolla turvataan toimialueemme asiakasomistajille mahdollisimman kilpailukykyiset ja kattavat palvelut myös tulevaisuudessa, Vesannon Osuuskaupan toimitusjohtaja Jarmo Nissinen toteaa.

Sulautumisneuvottelujen taustalla ovat myös taloudelliset tekijät. Vesannon Osuuskaupan taloutta rasittavat viime vuosien mittavat toimipaikkaverkoston investoinnit. Osuuskauppa PeeÄssällä on hyvät resurssit investoida ja kehittää asiakasomistajien palvelua entisestään. Lisäksi suuren osuuskaupan toimiala- ja johtamisosaaminen parantavat kilpailukykyä.

Fuusiotilanteessa Vesannon Osuuskaupan toimipaikkaverkosto säilyy entisellään. Henkilöstö siirtyy Osuuskauppa PeeÄssän palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

– Iso osuuskauppa tarjoaa henkilökunnalle paremmat koulutus- ja etenemismahdollisuudet työuralla. Sulautuminen on siksi järkevä vaihtoehto myös henkilöstön tulevaisuuden kannalta, Nissinen sanoo.

Vesannon paikallisosuuskaupalla on yli 1800 jäsentä eri puolilla Suomea. Asiakasomistajien ääni kuuluu myös jatkossa osuuskaupan kehittämisessä.

– Pienenä paikallisosuuskauppana olemme pystyneet olemaan asiakasomistajiemme kanssa erittäin tiiviissä vuorovaikutuksessa. Tätä mahdollisuutta emme menetä jatkossakaan, kun Osuuskauppa PeeÄssän asiakaspaneelimahdollisuudet ovat käytössä, Nissinen toteaa.

Osuuskauppa PeeÄssän toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää on varsin tyytyväinen rakentavassa hengessä käytyihin neuvotteluihin.

– Vesannon, Karttulan ja Tervon alueet ovat luontainen työssäkäynti- ja asiointialue Kuopion suuntaan. Tätä vahvistaa myös Karttulan ja Kuopion kuntaliitos vuoden vaihteessa. Myös sillä, että Vesannon Osuuskaupan jäsenet saavat tietoa koko alueen tarjonnasta ja eduista PeeÄssän asiakasomistajapostin mukan, on merkitystä, summaa Kankaanpää.

 

Varsinaiset päätökset sulautumisesta tehdään kummankin osuuskaupan eri hallintoelimissä kevään 2011 aikana. Mikäli hallintoelimet tekevät hyväksyvät päätökset, sulautuminen merkitään kaupparekisteriin 31.10.2011 ja toiminta Osuuskauppa PeeÄssän nimissä alkaa 1.11.2011.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jarmo Nissinen, Vesannon Osuuskauppa, p. 0400 712 532

Toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää, Osuuskauppa PeeÄssä, p. 044 719 7200