29.8.2009

Lehdistötiedote 29.08.2009

Vastuullisuus, nuoriso ja monikulttuurisuus S-ryhmän kesäpäivien teemoina

Lehdistötiedote la 29.8.2009

Vastuullisuus, nuoriso ja monikulttuurisuus S-ryhmän kesäpäivien teemoina

S-ryhmän hallinto ja johto kokoontuvat kuluvana viikonloppuna Helsinkiin kesäpäivilleen, joiden teemoina on S-ryhmän vastuullisuus, nuoret ja pääkaupunkiseudun monikulttuurisuus. Kahdettatoista kertaa järjestettävät kesäpäivät pidetään ensi kertaa Helsingissä.

Päivien eri tilaisuuksiin osallistuu 900 osuuskauppojen ja SOK-yhtymän hallinnon ja johdon edustajaa.

Hallinnon kesäpäiviä on vietetty joka toinen vuosi vuodesta 1985 alkaen. Ensimmäiset päivät järjestettiin Vaasassa, ja siitä lähtien päiviä ovat isännöivät vuorotellen eri alueosuuskaupat. Nyt isäntäosuuskauppana on Helsingin Osuuskauppa Elanto.

Lauantain pääjuhlaa vietettiin Linnanmäen Peacock-teatterissa. Juhlan juontajana toimi Peter Nyman. Juhlapuheen piti SOK:n hallintoneuvoston puheenjohtaja, teollisuusneuvos Otto Mikkonen.

Päivien teemoja syvennettiin Nymanin juontamassa talk show'ssa, jossa mukana olivat muun muassa SOK:n pääjohtaja Arto Hiltunen ja HOK-Elannon toimitusjohtaja Matti Niemi. Juhlavieraita viihdytti Lenni-Kalle Taipaleen House Band, Svenska Teaternin PlayMe-musikaalin nuoret ja Beat Warriors -katutaideryhmä.

SOK:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Otto Mikkonen painotti avauspuheenvuorossaan hallintoväen arvokasta työtä osuuskauppojen ja SOK-yhtymän toimintaa ohjaavana elimenä.

– Osuuskauppojen ja koko S-ryhmän tehtävänä on tuottaa etuja ja palveluja asiakasomistajillemme. Keskeisin syy viime vuosien menestykseemme on ollut se, että olemme pitäneet tuon toiminta-ajatuksen kirkkaana mielessämme.

– Taantuma on vaikuttanut myös osuuskauppojen ja SOK-yhtymän toimintaan ja talouskehitykseen. Vahva päivittäistavarakauppamme on pärjännyt edelleen erinomaisesti ja on toimintamme tukijalka. Asiakasomistajuuden arvostus ja sen merkitys kasvaa päivä päivältä. Monilla alueosuuskaupoilla on menossa historiansa merkittävin investointivaihe, Otto Mikkonen totesi.